T12X-Plus Havya Idle Mode Sorunu

ArchLinux

Üye
Arkadaşlar selamlar. Bugün bir adet OSS T12X-Plus havya istasyonu aldım. Genel olarak memnunum fakat kullanırken kendi kendine Idle Mode'a girip ısıyı düşürmesi beni sinir ediyor. Sürekli kalemi elimde sallamam gerekiyor. Idle Mode'u kapatmakta istemiyorum açıkçası. Bunun bir şekilde daha hassas olacak şekilde ayarlamanın bir yolu var mıdır?

Uykuya geçme modu dur. Enerji tasarrufu, uç ömrünü uzatması gibi faydalı bir özelliktir.
Onca para verip bu özelliği kullanmak istenmemesi, boşa israftır.
Havyanın 350° gibi bir sıcaklıkta kullanıldığını farz edelim. Kullanılmadığı, boşta kaldığı durumda örneğin 15 sn. sonra uyku moduna geçer 70-80° lere düşer. Havyayı elinize aldığınızda hızlı bir ısınma ile tekrar 350° lere çıkar.
Havyayı kullanım menüsünden uykuya geçme süresini uzatabilir veya uyku modunu kapatabilirsiniz.

Son düzenleme:
Arkadaşlar selamlar. Bugün bir adet OSS T12X-Plus havya istasyonu aldım. Genel olarak memnunum fakat kullanırken kendi kendine Idle Mode'a girip ısıyı düşürmesi beni sinir ediyor. Sürekli kalemi elimde sallamam gerekiyor. Idle Mode'u kapatmakta istemiyorum açıkçası. Bunun bir şekilde daha hassas olacak şekilde ayarlamanın bir yolu var mıdır?

Havya elindeyken uyku moduna girmemesi gerekiyor eğer giriyor ve uykudan çıkması için havyayı sallaman gerekiyorsa muhtemelen içindeki bilye toplu mekanik düzende sorun var. Menüden uykuya girip girmemesini, girdiğinde havya ucunun kaç dereceye düşeceğini hatta daha fazla detayı vs. ayarlayabiliyorsun. Biraz youtube araştırması yaparsan bulursun. O havyayı bir süre kullandım sonra başka bir modele geçtim güzel havyadır ama çin üretimidir bir tane alırsın senelerce sorunsuz çalışır başka bir tane daha alırsın 3 ay da elinde kalır ama genel olarak ben performansını beğenmiştim.

Bence de havya elindeyken uyku moduna girmemesi lazım.

Bu durum ya sensör sorunu yada yazılım hareket ettiğini algılamıyor.

İlk iş içindeki sensörü ölçmek lazım.

Seviye sensörü devreye girmiş olabilir.
Gelişmiş bir özellik olabilir.
Bendeki sıcak hava tabancasında böyle bir özellik var. Tabancayı düz tutunca çalışmıyor, kafayı biraz eğince çalışmaya başlıyor.

Evet aynı özellik bu havyalarda var. Sensörden bir süre konum değişimi bilgisi gelmediğinde uyku moduna geçiyor.

Muhtemelen sensör bozuk. Ölçüp biçmeden ancak tahmin edebiliriz.

havya istasyonlarınde genelde reed röle kullanılır. kalem kısmı sökülüp kontrol edilmeli. reed röle mi var? yoksa seviye sensörü mü var? incelemeden yorum yapmak boşuna olur.

Bunlar reed röle li sistem değil havya elinde bir süre hareketsiz kalsa bile uykuya geçer. Yapıları şöyle cam bir tüp var bu tüpün içinde iletken yollar var ve bu alanda dolaşan çok küçük bilye topu var. Harekete göre bilye topu yer değiştirip iletken yolları kısa devre yapıyor algılamayı bu şekilde yapıyor.

havya elinde bir süre hareketsiz kalsa bile uykuya geçer. Yapıları şöyle cam bir tüp var bu tüpün içinde
Menüden kapatılabilir veya uykuya geçme süresi uzatılabilir.

Reed röle meselesi de, elde olmadığı zaman cihazın soğutularak kapanması

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,402
Kullanıcılar
459,317
Son üye
mesih099

Yeni konular

Geri