Tablaya parçayı bağlama


Eke bir zip dosyası ekledim onu mach3 e yüklersen Ofsetts and Probing sekmesinde macrolar belki daha pratik sfırlama falan yapabilirsin en azından. Tuşlara bağlı olan macrolardan farklı şeyler çıkabilir.
 

Ekli dosyalar

  • Hossmachine probing screenset.zip
    206.5 KB · Görüntüleme: 7
Vantuz tıttuğunda fiziken de şekil değiştirir araya sviç koyabilirsin no nc sana kalmış, hortumu esnekse buton milini daya emiş anıbda parçayı tutarsa basınç oluşup buton kontaklarını değiştirmeisine sebep olur bşr nevi tansiuon ölçer.
 

Vantuzun bağlı olduğu vakum üreteci var. Asıl emişi yaptıran o. Onun üzerindeki elektronik bir zımbırtı var. Oda röle çıkışları gibi normalde açık yada normalde kapalı gibi. Sistemine göre bağlıyorsun sisteme parça tutuldu yada tutulmadı sinyali vermiş oluyor.
 
MachScree V1.65 ile benim set dosyasını açıp buton ekledim. Execute script dedim. Benim scripti seçtim. Sanıtım bu şekilde çalışacak. Sadece kod gömülmüş olacak içine. Pek de sorun değil gibi.. Deneyince detaylı aktaracağım..
 
Yüzdük yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik ama hep bir sorun çıkıyor. Şimdi yapamadığım şey ise şu... Gcode dosyanın hemen başlarında

N0120M55 diye bir satır ekliyorum

Buradaki M55 benim parçayı sıfırlama için yaptığım macroyu çalıştıracak. Bunun için macro klasöründeki M55.m1s dosyasını benim parça 0 lama macromu ekliyorum. Fakat bu macro daha dosyayı load ederken çalışıyor. Benim istediğim aynı M06 gibi sıra o satıra geldiğinde çalışması.. Bunu nasıl yapabilirim?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…