Tablaya parçayı bağlama

@asenyurt düzü nasıl tutulur bilsem abi... tavsiyeniz?

Bu arada ağaç lifine göre aynı olacak şekilde kesmeyi de denedim. Yok yine iz kalıyor. En son şöyle denedim. Mengenin köşesine 0 için yaptığım mandalı yukarı çevirip kütüğü az dışarı çıkarttım. Direk tek dalma ile dümdüz yandan sıyırarak kestim. Sonuç mükemmel. Yani zımpara ile ağacın o lif estetiğini tekrar düzeltmeme mümkün değilmiş. İyiki almamışım o aletleri.

Şimdi mengenenin sol köşesinde bir revizyon yapacağım. Sol taraftan parçayı dışarıda 10mm olacak şekilde sıfırlayacak bir sistem/mandal/kanal vs yapacağım.

Şimdi diyeceksiniz neden bu kadar uğraşıyorsun, koparma yap gitsin diye ama benim yapmaya çalıştığım parçalar telefon kılıfı,standı gibi aksesuarlar. Bunlarda da çok çeşitli detaylar oluyor tasarımına göre. Yani bir bakıyorum kablonun geçeceği yeri 45 derece girmek gerekiyor vs. O sebeple mengeneye bu kadar önem veriyorum. Parçanın sürekli çıkar tak yapmak gerekse de her tarafını işleyebilmeliyim. (6 eksen vs olmadan
 
Son düzenleme:
Mengeneyi delrinden kestik ama zımparayı delrin'e ne ile yapıştıracağız? 404 / 502 yapıştırıcı filan tutmadı delrine. Hiçbir şey yapıştırmazsa çöpe gidecek.
 
Akfix 610 diye yapıştırıcı var 15-20 dk. sertleşiyor memnunum, delrinde (bileşik tam adı ne geçiyor bilmem) denemedim ama siteden bilgi edinebilirsin.
 
Esnek yapıştırıcı mı usta bu. kuruduktan sonra tam sert kabuk haline geliyor mu?
 
Sağlam ve sert olsun diyorsanız epoksi yapıştırıcı kullanabilirsiniz , eğer yapıştırmak son kararınız ise
 
Akfix 610'u bulamadım. Bison marka koçtaş'ta satılan bir şeyler önerebilir misiniz? Bir kimyacı arkadaşımız içerisinde etil akrilat olan yapıştırıcıyı almam gerektiğini söyledi. Fakat bu yapıştırıcıların üzerinde yazmıyor.
 
Yapıştırıcı işi malzemeyle uyumu çok önemli. spreyli yapıştırıcılar da iyi, ancak sıkarken spreyin ortalıkta uçuşması hoş değil.(sağlık ve ortam şartları açısından).

Epoksiye doğru düzgün dalamadım. donma süresi uzun sanırım ? Lazım olan yerler ortalama 2mm onda da başıma iş almayayım diye uzağım. Temiz olsun ,az olsun , sağlıklı olsun

Az kullanılan işlerde japonu bitirmeden kurutmaktan bıkkınlık geldi.(502,bont,evo,pattex,akfix vb). ucuna farklı kapak,toplu iğne gibi yöntemler denenmiştir
Şimdi ucuz 3gr hatta varsa daha küçüğünden alıp kurusada sıkıntı etmiyorum.
-son paragraf sizin iş için uygun değil-
çift taraflı bantla bile enterasan yapıştırma gücüne ulaşanlar var. bunun yanısıra silikon düşünülebilir.
610 da ilginç birşeymiş ,50ml küçüğü de var.ancak plastik performansı nasıldır?
 
3 farklı japon türü denedim olmadı.
Bison Liquid Glue denedim olmadı
Bison Epoxy denedim olmadı.
Tangit denedim olmadı.

Bir zımparaya bu kadar uğraşacağım aklıma gelmezdi.Hala bir çözüm üretemedim. En son düz eğeyi sıkıştırdım. Miss gibi tuttu. Ama onu oraya montalamak da yeni parça yapmak demek..
 
Valla japon pazarı tarzında dükkanda rast geldim plastikleşen çabuk kuruyan ve de tek komponent bir şeye ihtiyacım vardı riske girdim neticeden memnunum bir tanıdığa iş yaptım, elk süp. sarhoş tekeri desteği gövdeden kırık onu sabitledim demesine göre hortumdan çekerken yüksek eşikten düşme sonucu olmuş. Not: Şeffaf diye geçiyor lakin kuruyunca beyazlaşıyor!
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…