Tablaya parçayı bağlama

Benzer hareketi saç kesme mak yapmakta, elinde varsa tek seferlik iş ise test amaçlı kullan dünya para verme adamın biri aynı şekilde sünger koyup küvetini parlatmıştı :D
 
@by lent elinde yok tıraş makinası. Ama 20 bin titreşim diyor dk da. Valla çok karaksızım. Alıpta işime yaramazsa...

Bir de şunlar var. Benzeri kendim yaptım ama az balanslı olduğundan iş görmedi. Bunlarda alsam benim parçalarımın köşelerini dönüşten sebep vs bozmadan yapar mı? Şekilde vermek değil de çok az bütün halde düzeltmek istiyorum parçaları sadece.

optimum-ts305-daire-zimpara-makinasi-13833.jpg
 
son gönderdiğin bu makine daha iyi iş görür zımparalama diyorsan.

ama bosch un o makinesi zımparalama makinesi değil raspalama makinesidir boşa paran gitmesin.
 
@asenyurt buna benzer bir makina yaptık tahtadan. Balance çok yok ama daire dönüşten dolayı iz kalıyor. Ve parçanın kenarlarını da yiyor. İzi kaybetsede mükemmel köşeler olmuyor.
Bir de şu tipte olanlar var. Bunlar ince kenarları yaparken köşelerin düzlüğünü kaybedermiyim acaba...
 
Son düzenleme:
Cam sistre denedim. O bile temizlemiyorum. Sanırım yönden dolayı birazda ahşap yanıyor. Şimdi aklıma bir şey geldi. Normalde ahşabı ters çevirdiğimde aynı yönde kessin diye ilerleme yönünü değişiyordum. Fakat bu sefer freze ucu ters olmuş oluyordu.

Şimdi hem parçayı yüzeye 180 derece ters çevireceğim. Hemde Z eksenine göre 180 derece çevireceğim. Bu sayede hem ilerleme yönü hem de freze ucu aynı yönde ilerlemiş olacak(ahşabın lifine göre). Sonucu yazarım.

Bu arada mengene fena olmadı. Çok yüksek parçalarda momenden dolayı gevşek tabi. Belki o yaptığım parçaları daha büyük yapıp daha fazla yüzeyin tutması sağlanabilir.
 
bir de o mengenenin parçaları birbirlerine gönyelidir. üstüne takıp işleseydiniz.
gönyede değilse gene bu şekilde iz yapar.
tahta yanıyorsa iç boşaltmalar saat yönünün tersine dıştan kesmeler saat yönüne deneyin. parçayı çevirseniz bile.. ayrıca çok fazla devir olmasın spindle
 
Yok işledim abi milimi milimine tam. Mengene 0'ım X-23 Y-20, mengete çentik alt noktası ise probe'a göre -1.6169'da. (Mengeneyi proba deyip tekrar işledim) 0'lamak için probe ucu dokunduğum anda Z dro'sunu 1.6169 olarak set ediyorum. Daha sonra 0'a, daha sonrada safez'ye çıkartıyorum makinayı. Yani parçayı alttan 0 lıyorum.
 
Üzgünüm resim göremedim cepten bakıyorum
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,848
Mesajlar
920,978
Kullanıcılar
450,953
Son üye
cdalci

Yeni konular

Geri
Üst