Çiçek gibi yüzey olan, önce planyalanmış, sonra sistrelenmiş, sonra da zımparalanmış ahşabı taranmış dümdüz mdf üzerine çift taraflı bantla yapıştırabilirsiniz. Ama ülkemizde daha ucuza aldığımız silnmemiş bir keresteyi clampla dahi düzgün bağlayamazsınız. Bağlasanızda ağaç yamuk olacağında nbir tarafın altına kıymıklar vs sıkıştırmak gerekecektir.
İlk denemerimde yaşamıştım bunları. Haliyle ahşap yamuk 2-3 mm. Üstten sıkmalı clampları 2 taraftan taktım. Ee yamukluk dolayısıyla ahşabın diğer köşesi yükseldi ve altı boş kaldı. Boş kalan yere parçalar sıkıştırıp tarasan, ters çevirip aynen tekrar taraman gerekecek. Ve her iki taraftan fazlaca fire vermiş olacaksın. Onun için orta kara bir dengeyi yakalayıp clampları sıkmaya çalışıyorsun. Bu seferde koca kütük fazla sıkılmadan bağlanmış oluyor. Sertte bir ağaç zorlanınca o yüksek clamplar esniyor ve çıkıyor. Fazla sıksan çok fire veriyorsun 2 yüzeyden taramada.
Zaten çift taraflıyla yapıştırma mümkün değil yamukluktan dolayı.
Yandan sıkıştırsan 4 köşe olabilir. Fakat CNC'de öyle bir alan yok. İllaki kanallar kütüğüne her zaman uymuyor.
Vel hasıl sırf bunun için şu promatik macerasına kalkıştım. Fenada olmadı. Normal mengenede alınabilirdi. Fakat. 3.500 TL filan tutuyordu. Ben 600-700-800 liraya hem kompressör sahbi oldum hemde 3sn'de sök-taklı clamp sahibi...
Bunları yeni başlayacaklara hesap defterine bu maliyetide eklesin diye aktarıyorum. İllaki kompresör gerekiyor. Ben hiç hesap etmemiştim bunları..