Bir Rind
Üye
Arkadaşlar merhaba, bir hobi projem var. Akıllı ev sistemi gibi düşünülebilir. Bu kapsamda birkaç tip cihaza ihtiyacım var. Web, servisler, cihazların yazılımı gibi konularda ilerliyorum.
Donanım konusunu da modüller kullanıyorum delikli plaket üstünde. Örneğin 220v dönüştürücü için modül, işlemci için arduino modülü, esp modülü gibi.
Artık modelleri aradan çıkartıp doğrudan pcb üzerinden bu işlemleri yapabilmek için tasarım ve prototip desteğine ihtiyacım var.
Birkaç tip cihaz planlıyorum, temel olarak ihtiyaçlar şöyle:
1. 220v to 5v besleme bölümü
2. 2 AAA pil to 5v besleme bölümü
3. Atmega328 ya da 168’den birkaç IO( bunlara sensör ya da buton takılacak, ya da bunlardan röle çekilecek, led yakılacak)
4. Esp8266 ve birkaç IO
5. Esp ve atmega için rf bağlantısı(modül belli)
Bunların kombinasyonları şeklinde birkaç model cihaz.
Bu konuda ücreti mukabilinde tasarımı yapacak, pcb örnekleri çıkartıp prototip olarak cihazlar üretebilecek birisini nasıl bulurum?
Bu arada öğrenci felan da olabilir, ben de elektronik mühendisiyim ama yazılım sebebi ile vakit ayıramıyorum, yönlendiririm. Hobi projesi olduğu için çok bir bütçem de yok zaten.
Donanım konusunu da modüller kullanıyorum delikli plaket üstünde. Örneğin 220v dönüştürücü için modül, işlemci için arduino modülü, esp modülü gibi.
Artık modelleri aradan çıkartıp doğrudan pcb üzerinden bu işlemleri yapabilmek için tasarım ve prototip desteğine ihtiyacım var.
Birkaç tip cihaz planlıyorum, temel olarak ihtiyaçlar şöyle:
1. 220v to 5v besleme bölümü
2. 2 AAA pil to 5v besleme bölümü
3. Atmega328 ya da 168’den birkaç IO( bunlara sensör ya da buton takılacak, ya da bunlardan röle çekilecek, led yakılacak)
4. Esp8266 ve birkaç IO
5. Esp ve atmega için rf bağlantısı(modül belli)
Bunların kombinasyonları şeklinde birkaç model cihaz.
Bu konuda ücreti mukabilinde tasarımı yapacak, pcb örnekleri çıkartıp prototip olarak cihazlar üretebilecek birisini nasıl bulurum?
Bu arada öğrenci felan da olabilir, ben de elektronik mühendisiyim ama yazılım sebebi ile vakit ayıramıyorum, yönlendiririm. Hobi projesi olduğu için çok bir bütçem de yok zaten.