Ustam sağol bu bilgi yan cepte kalsın.Birde flamanı sağlam olupta devresi yanan tasarruflu lambaya starter ve balast bağlama konusu var balast biraz ağır ve hacmi geniş bunun yerine ne önerirsin devrenin yuvasına girecek tarzda bişey olmalı.
Hocam o tabanca havyalardan bende aldım pcb de entegrelere kullandım berbat oldu ( [MENTION=83845]by lent[/MENTION] şahitVallahi benim de en çok yapmak istediklerimden birisi bu bozuk tasarruflu ampülleri tamir etmek. Bozuk tasarruflu ampül çöpe atmaktan yorulduk. Sonar marka lehim tabancası aldım 35 TL'ye. Uyduruktan lehim teli ile pastam da var. Biraz yol aldım lehim işinde.
O halde enerji bulunan bu kondansitörün sağlam olup olmadıgını nasıl ölçebilirz ki kısa devre yapmadan kondansitör bacaklarını. Multimetreyi direnç kademesinde alıp kond. ölçersek cihaz zarar görür.
Şimdi by lent usta bu basit sorular yüzünden beni dövecek...
Vallahi kalem havyayı da aldım kalitesizdi hoşuma gitmedi. Dedim tabanca alayım dedim. Galiba ampül devrelerinde işe yarar.Hocam o tabanca havyalardan bende aldım pcb de entegrelere kullandım berbat oldu (@by lent şahit)en iyisi ince işler için kalem havya kullanmak.
Hocam köyün DELİ EMİN i olacaksınız bu gidişleVallahi kalem havyayı da aldım kalitesizdi hoşuma gitmedi. Dedim tabanca alayım dedim. Galiba ampül devrelerinde işe yarar.
Vallahi her işe elimi atar oldum. Bir gün başıma bir şey gelecek. Hadi hayırlısı bakalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?