Tasarruflu Ampul Problemi

tasarruflu ampullerde yarı iletken Elektronik devre var elektronik bir cıhazın en buyuk düşmanı nem veya isi lambadada nem yok isi var eğer isi değerı kullanılan malzemenın çalişma sınırı uzerındeyse arızaya yol açacaktır bir uçuncu dezavantajda anlık açip kapatma bu dezavantaji avantaja çevirmek için önlem alınabılır ampulün aşiri sicak ortamlarda çalıştırmamak anlik aç kapa yapmamak bu ampullerın ömrünü uzatacaktır
 
Muhtemelen o ampullerin tüpüne gaz az basılmıştır onun için parlaklığı azdır. Kaliteli markalar bile artık üretimi çinde yapıyor. Çin malı v.s. ayrımı yapmaktansa market yerine bir elektrikçiden ampul almanızı tavsiye ederim. Çünkü bir çok markanın 1 yıl garantisi var. Ampulü alırken satıcıya garantisi olup olmadığını sorunuz. Garantisi varsa fişini alınız veya kutusuna tarih yazmasını isteyiniz. Sorun çıkarsa kutusuyla birlikte götürüp yenisini alabilirsiniz. Biz işyerinde bu şekilde satıyoruz müşteride memnun oluyor toptancıda.

GT-N8010 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
ampüller 24 watt . anahtar yerine 10 Amperlik w otomat kullandım . Sigorta çıkışlarını kontrol ettim . Spotlarda klemensler vardı söktüm kabloları direk bağladım ama sorun yine aynı . Kablo kesiti 3x1.5 ttr .
 
Stltek marka ampulleri ben yıllarca kullandım hem uygun fiyatlı hem 10 numaraydı. Artık yok. Philips Osram bile şans işi. Kısa zamanda çlpe attığım Osram ampulün haddi hesabı yok
 
Ampüllere giden nötr hattının bulunduğu buvatı açıp bağlantıları kontrol etmeni öneririm...
 
Bu tip tasarruflu ampüllerin ömrünün daha erken bitmesinin en büyük etkeni fazla anahtarlanma yapılması( aç kapa)
 
Merhaba.Sıcaklık ve nem,her ikisi de bir arada bulunuyor ise,bu tasarruf lambalarının baş düşmanıdır.Aşırı soğuktan ve sıcaktan etkilenen çok hassas olabilen ev çiçeklerinin hassaslığında da diyebiliriz bu tasarruf lambalarınının çalışmalarını.Bir defa gece gündüz farkının çok fazla oluştuğu dış ortamda (Kapı önü,bahçe aydınlatması,ev girişi aydınlatması,vb.) çıplak olarak,karpuzsuz,armatürsüz, dış ortamlara direk maruz kalan kullanımlarında ömrü iyice azalıyor,bu ortamlarda mutlaka karpuzla kullanılması gerekiyor.

Karpuzla kullandığınız ortamda da ısı ve nemin yüksek olmaması da uzun ömür için mutlaka yine gerekiyor (Örneğin banyo,sauna içindeki karpuzla kullanımında) Devamlı sıcak buharların altında veya direk etkisinde kalmasında (Kahvehane,lokantanın yemek pişen aş merkezlerinde,vb.) karpuz içinde lambayla ısınan bu sıcak hava,dış ortam da sıcak ve nemli olduğundan konveksiyonla (Ulanımla) soğumakta güçlük çekiyor,içindeki Elektronik balast devresinin sıcaklığı da anormal yükselip bu şartlarla çalışmada hem ömrü kısalıyor hem de devre özelliğine göre de belirli aralıklarla kırpmalar yapabiliyor.

Normalde fazla açıp kapama hali de sedece soğuk falamanla çalışan tiplerinde ömrü iyice kısaltıyor,sıcak,yani flaman ısıtmalı çalışanlarında ömür kavramı bundan daha az etkileniyor.(Yani lambanın belirli bir süreden daha kısa sürede açılıp tekrardan,sık sık açılıp kapatılmasından)

2,3 veya 4 tüpün dik doğrultuda olup,arada ince bir cam bağlantısının yapıldığı tipler,simit veya helezon tipte cam tüp yapısında olanlara göre soğuk havalarda,kısmi bazı bölgelerinde daha az parlama oluşup,belirli bir ısınmadan sonra ancak tüpün tamamı parlak konumuna geçiyor.Bu kanaatimce de bir üretim hatası olmayıp (Çünkü çok büyük Avrupa markaları ve uzakdoğu markaları da buna dahil olarak ayni aksaklığı tüp oldukça soğuksa da yine yapıyor,ama yazın en sıcak günlerinde bu hiç olmuyor) tüpün içinde aşırı sıcak havaların dışında (Bahar ve kış aylarında) soğuk olup da gaz haline geçmekte sıkıntısı bulunan sıvı civa bunun sebebidir.dır.Normalde ampül yanmıyor iken,normal flüoresan ve tasarruflarda bu civa sıvı halde tüp içinde bulunur.Birincil bir gaz (Xenon,neon,vb.) ilk ateşlenmede hafifçe parlayıp yandığında,bunun ısısıyla bı civa,sıvı halden gaz haline geçer ve asıl civa buharlı gaz deşarjı (Alçak basınçta) başlamış olur.Aşırı sıcak havalarda bu civa da tüp içinde belirli bir dereceye (30-35 derece gibi) kadar ısınmış olarak hazırda beklediğinden,birincil gazın yanmasıyla ısınıp gaz haline geçmesi daha çabuk,milisaniyeler içinde yani çok daha hızlı olmuş olur.Yani tüpün bazı kısımlarının mevsimsel hava şartlarına bağlı olarak,daha az parlak kalıp,sonradan bu ışığının (Parlaklığının) giderek kuvvetlenip tam olarak da bu cam tüpü sarmasının asıl nedeni budur.Gazın az basılması veya çok basılmış olmasıyla da,çok fazla doğrudan ve asıl bir neden olarak bir ilişkisi de kanaatimce bulunmamaktadır.

Belirli ve çok büyük bir markanın daha uzun ömürlü veya uzakdoğu kökenli olanlarının ise daha kısa ömürlü olacağı da kesin olarak söylenemez.Çok kaliteli olanları ilk birkaç günde hemen bozulabileceği gibi,çok ucuz Çin malı ürünlerin de fazla süren ömürleri olabilir.(Tuvaletet çin malı,çok kaliteli olmayan elektronik parçalarla yapılmış 20 watt.'lık bir tasarrruf lambasının,7 sene boyunca hiç bozulmadan da kullanıldığı tarafımdan görülebilmiştir.) Kullanma şartları,açma-kapama oranı,nem,sıcaklık etmenine maruz kalma,devrede kullanılmış tüm elektronik elemanların kalitesi,şans,vb. pek çok etmenle bu ömür,üzerindeki etikette yazandan çok uzun veya beklentinizin çok altında kalarak size her zaman bir sürpriz yapabilir.Tüm bunları ilk baştan kesin kabul edip onaylayarak da bu lambaları satın almış oluyoruz.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…