TB6600 yeni cnc preojesi

İletken olan aliminyum bant ile(lpt kablosunun orjinalinde yok yada zayıf olarak düşünüldüğü için Shield blendajda denir yerine) 25 pin soketin metal aksamlarıyla birlikte kablonun dışarıdan parazit almasını engellemek amacıyla yapılmış işlem.Aliminyum bantın bir ucuda toprağa verilir.
 
Öncelikle mikrostep ayarını 1/4 yada 1/8 yapmanı tavsiye ederim. Eğer bilgisayarın yetrliyse 1/16 daha iyi olur. Step per değerini bu değişkenlere göre yeniden düzenlersin.
Step per ve Velocity nasıl daha verimli olur forumda bulabilirsin.
 
Son düzenleme:
Togitogi aynen abi gece daha pratik bir yöntem bulamadığımdan elde ne var ise onunla işlerimizi hal yoluna sokmaya çalışıyoruz.

Ama şu söz hep gelir aklıma, on tane 9, bir tane 10 etmez dışı seni içi beni yakar abi

RamerTürk, laptop değil abi, masa üstü bilgisayar. Bakalım başka bir bilgisayarda da deneyeceğim 1-2 gün içinde. İnşallah daha iyi olacak diye tahminim, sebep ise görüntü soketi ile lpt soketi çok yakın; diğer bilgisayarda harici Ekran kartı var biraz o yönden bir iyileştime yapmayı deneyeceğim.

Toplam kalite yönetimi denen bir kavram vardır ya, yani 10 tane bileşeni olan bir iş de; her birinden % 3-5 lik bir kayıp, toplamda 50 ye tekabül eder. Kafa yapımı değiştirmem lazım bu konuda, diğer türlü her işime bir bahane bulmak (kendi kendime) asla çözüm değil.

Bu arada, yardım ve tavsiyeleri için herkese çok çok teşekkür ederim.

Bakalım yeni denemelerle karşınızda olacağım; bu başlıktan devam yeni cnc projesine
 
Arkadaşlar selamlar, bütün akşamımı yedim ve sonuç:

25khz - 1/4 mikro adım - step puls 3 - dır pulse 1

En az vuruntu - adım kaçırma yaptığı yer (sıfıra yakın). Tüm mikto adımları, tüm kernel hızlarında ve tüm step pulse ayarlarında denedim; 8 saatimi aldı ama iyiki de uğraştım. Sistemi yavaş yavaş kavramaya başladım. Yarın akşam geberik vaziyette olmazsam başka bir bilgisayarda daha deneyeceğim, olmaz ise önümüzdeki maçlara bakacağız esenlikler dilerim.
 
Steps Per / Velocity /Acceleration değerleri nedir bu arada?
 
İlk mesajdaki " -12 v 12amp güç kaynağı." satırını atlamışız.
12V ile bir yere gidilmez.
24~48( az aşağı) Vdc olmalı.

"step puls 3 - dır pulse 1 "
..bunlarıda kurcalayıp durma verdiğim değerler sabit sayı gibidir.

Neden diye sordum , var mı cevap veren ? yok..

------------

TB6600 kartların biraz daha gelişmesi gerek.
12V regülatöre 12V girilmez en az 14-15V olmalı.
TB6600 ın kabiliyeti 48V ( max) da ortaya çıkar.
Lakin regülatör entegre gördüğüm kadarı ile 7812 .
Bu garibana o kadar Volt u sokarsan boynunu döndüremez.
İşin kolayı soldaki bacağını devreden çıkarıp yukarı doğru kıvırıp mesela oradan başka kaynaktan 15Vdc gibi bir şeyler vermek lazım.
Ya da olduğu gibi söküp sadece sağdaki bacağının girdiği yerden harici 12Vdc regüle bir besleme yapmak lazım.
(tabii şasede ortak olmalı.
Yani sökünce boşta kalan orta bacak eksi ya da şasedir sağdaki 12V artı )...

 
Kazım abi, beslemeyi 24 v 15Amp güç kaynağı ile yaptım abi.


 
Kazım abi, beslemeyi 24V 15amp güç kaynağı ile yaptım abi.

Step 200 / velocity 200 / acceleration 20.


 
Değerli dostlarım, hepinize yardımları için ayrı ayrı teşekkür ederim.

Sonunda halloldu

Diğer bilgisayarı topladım ve içine sadece artcam2008 ile mach3 kurdum. Sonuç harika full step 3000 devirde dahi tekleme kalmadı. Motorların devrini yükselttikçe (2500 den sonra) çok minik bir adım kaçırma vardı (çok hassas bir kulakla anlaşılıyor), onuda (eski arabamın avans ayarını yapar gibi) yüksek devirde akortlayarak hallettik Kazım abi, çok sağol verdiğin kare dalga resim için; araştırınca durumun ne anlama geldiğini daha iyi anladım

Aksamaya neden olabilcek olası sebepler: Ekran kartı ile paralel portun yakınlığı, bilgisayarın hp marka ofis için tasarlanmış olması (belki sadece döküman işi yapılacak diye sistem basit tutulmuştur usb bellek takılıyken adım kaçırma sesleri değişiyordu), klavye ve fare için ayrı ayrı bluetooth adaptörü , peerblock programı, ethernet soketi de ciddi yakındı (kabloyu takıp çıkarırken de adım sesleri değişiyordu). Neyse işin özü yanlış bilgisayarı kullanıyor olmamdan kaynaklı sorunlar ve benim bilgisizliğimin doğurmuş olduğu sonuçlar; bunlardan ibaret...

Neyse, artık konstrüksiyonu yapmaya başlayabilirim dimi

Togitogi, RamerTürk, Nicaleus, ismailke ye ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım. Sabrınız ve iştirakiniz için ayrı ayrı sunarım

Yaş 36, atölyemizdeki işte milyon tane parametre olduğundan kafa artık bazı şeyleri zor kabul ediyor, hani tabiri caiz ise çivi gibi çakmak gerekiyor yeni şeyleri - tekrarlaya tekrarlaya.. hepinizin bende kredisi var, bilginiz olsun

Esenlikler dilerim.
 
Kusura bakma ağır yazacağım.
Yazılanlardan ders çıkarabilen her zaman bulunmuyor.
Buralarda yazılanların hepsini atlamadan okumak en fazla 5-6 saatini alırdı.
Geceler gündüzler boyu tırmalamazdın.
Hem anlık sorununu hem de gelecekteki ama daha farkında olmadığın sorunların cevabını bulabilirdin , daha doğrusu hazırlıklı olurdun.
Tıpkı mach3 kontrol bilgisayarında artcam çalışmamasını bilmen gerektiği gibi..
Haklısın hatta bazılarına çivi bile az geliyor.

Bakalım ne kadar ?
Ne anlama geliyormuş kare dalga ?
Anlat da başkaları da yararlansın ya da hatırlasın.

Hatta belki bu arada Ekran kartı ile komşu olma paranoyalarında geçer..
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…