Değerli dostlarım, hepinize yardımları için ayrı ayrı teşekkür ederim.
Sonunda halloldu
Diğer bilgisayarı topladım ve içine sadece artcam2008 ile mach3 kurdum. Sonuç harika
full step 3000 devirde dahi tekleme kalmadı. Motorların devrini yükselttikçe (2500 den sonra) çok minik bir adım kaçırma vardı (çok hassas bir kulakla anlaşılıyor), onuda (eski arabamın avans ayarını yapar gibi) yüksek devirde akortlayarak hallettik
Kazım abi, çok sağol verdiğin kare dalga resim için; araştırınca durumun ne anlama geldiğini daha iyi anladım
Aksamaya neden olabilcek olası sebepler:
Ekran kartı ile paralel portun yakınlığı, bilgisayarın hp marka ofis için tasarlanmış olması (belki sadece döküman işi yapılacak diye sistem basit tutulmuştur
usb bellek takılıyken adım kaçırma sesleri değişiyordu), klavye ve fare için ayrı ayrı bluetooth adaptörü , peerblock programı, ethernet soketi de ciddi yakındı (kabloyu takıp çıkarırken de adım sesleri değişiyordu). Neyse işin özü yanlış bilgisayarı kullanıyor olmamdan kaynaklı sorunlar ve benim bilgisizliğimin doğurmuş olduğu sonuçlar; bunlardan ibaret...
Neyse, artık konstrüksiyonu yapmaya başlayabilirim dimi
Togitogi,
RamerTürk, Nicaleus, ismailke ye ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım. Sabrınız ve iştirakiniz için ayrı ayrı sunarım
Yaş 36, atölyemizdeki işte milyon tane parametre olduğundan kafa artık bazı şeyleri zor kabul ediyor, hani tabiri caiz ise çivi gibi çakmak gerekiyor yeni şeyleri - tekrarlaya tekrarlaya.. hepinizin bende kredisi var, bilginiz olsun
Esenlikler dilerim.