Meseleğe yıllarını vermiş bir mühendis olarak birçok olaya şahit oldum aklımda kalanları sıralamaya çalışayım;
1) Arızayı bulduktan sonra devreye almak için çağrılan Yüksek elektrik mühendisi teknik müdürün röleyi resetleyip T.M.Ş'yi tirpten önce off sonra on pozisyonuna alamayışı.
2) Trafo odasına kontrol kalemiyle girip trafo o.g. buşinglerine yaklaşıp ölen meslek lisesi mezunu (buna meslektaşım şahit olmuş ondan alıntı.)
3) Uyarılara rağmen paldır küldür kazı yapan jcb operatörü xlpe kabloya dalınca 4 lastiği birden aynı anda gümledi.
4) Ana T.M.Ş çıkışından 4x16 kablo ile çıkış yapıp akım trafolarına
ordanda sigorta ve kondansatörlere dağılım yapılmış bir kompanzasyon panosu. Panoyu yapan müteahhitin taşeron firması müteahhitin mühendisi 2-3 ay geçip ceza yemesine rağmen olaya müdahale etmeyişi.
5) Parasını alamayan süpürgelikçinin kızıp binalardaki tüm priz deliklerine silikon sıkması
6) Tünel kalıp tesisat borusu talep etmemize rağmen muhasebecinin ucuz diye sera damlalık borusu alması
7) Tünel kalıpta çalışan ustanın işemeye vakit bulamayıp altına hasta bezi bağlaması.
8) Şantiyede yüzük kullanma uyarılarına rağmen yüzüğünü çıkarmamakta direnen ve kalıptan atlarken parmağı kopan eleman.
9) yerden 4-5m yüksekte iskeleyi bırakıp tavanın üzerine emekleyerek zıplayıp şefim bak ne kadar sağlam monte etmişim diye sırıtan eleman.
10) spirali uyarılara rağmen ters (koruması aşağıda kalacak şekilde) tutan taşı azaldımı çıkar yenisi tak denmesine rağmen dinlememesi taşın yarılarak yüzünü ortadan ikiye ayırması (inşaat işçisi)
11) Sayaç bağlamasını bilmeyip yemek tarifi alan bayanlar gibi telefonla bağlantı tarifi almaya kalkan elektrikçi.
12) Toroid'in fotosunu çekip mail atarak abi bir işyerinde arızaya müdahale ediyorum bu eleman nedir neiş yapar diye önce mail atıp sonra telefon açan elektrik mühendisi arkadaşım
13).... çok var arkadaşlar sıkıldım yaza yaza