Konu bütünlüğünü bozan enerji tasarruf kutusu içerikli mesajlar diğer konuya taşınmıştır.
700 kvarlık kompanzasyon panosunda enerji altında, ne alırsan 1 milyon cudan aldığın penseyle , nh değiştirmemek lazımmış
Merhaba arkadaşlar.
Konuyu açtım. İlk cevabı yazmak da bana düşer sanırım.
Geçtiğimiz hafta yaptığımız bir işte entes rg3-12cs kullandık. Tüm bağlantıları tamamladık ve röleye otomatik tarama emri verdik. Fakat 4 adet eski kondansatörü röle tanıyamadı. Sebebini araştırdık acaba kontaktörler mi geçirmiyor yoksa sigortalarda mı bir problem var diye. Fakat burada kondansatörler eski olduğu için özelliğini kaybetmişti ve çekilen akımlar dengesiz hale gelmişti. Hepsinde birer fazdan çekilen akımlar diğerlerine göre yaklaşık 4-5 amper farklı akım çekiliyordu. Problemin bu olabileceğini düşünerek kondansatörü değiştirdik ve problem çözüldü.
Paylaşmak istedim.
Çıkarılacak ders: Pano revizyonu yaparken mevcut kondansatörleri kullanacaksanız eğer, öncelikle çektikleri akımları ölçerek dengeli olduklarını görün ve ona göre kullanın.
Kolay gelsin.
Pense dışında her şey patladı .
Şantiye sahasında çalışan elemanlar saat,künye,kolye,yüzük,v.s. takılar takmamalıdır. Varsada sahaya çıkmadan dolabına koyup kilitlemelidir. Bu bir iş güvenliği kaza önleyici tedbirdir. Bu uyarıları yapmamıza rağmen elektrkçi yüzüğünü çıkarmadan sahaya çıkmış, tünel kalıp merdiveninden aşağı inip ordan toprak zemine atlarken yüzüğü tünel kalıp merdivenine takılıyor tüm vücüt ağırlığı + zıplama kuvveti parmakta olunca parmak tamamen kopmadı ama sadece incecik kemik tutuyordu bağları sinirleri hepsi sıyrılmıştı hastaneye götürürkende bayılmıştı 1 parmağa 18 dikiş attılar bizzat doktordan duymasam inanmayacaktım!
Birde ben baretsiz sahaya çıkmam. Bir gün usta önden kalıba çıktı ben arkasından arka cebinde kerpeten varmış çıkarken düştü ve baretime vurdu tok bir ses duydum sadece o kadar. Baret olmasaydı kafayı kesin delmişti.
İş güvenliği kurallarına uyalım,uymayanları uyaralım. İnsan hayatından daha önemli hiçbirşey olamaz.
controlTecnique sürücüsünün AceBit ne aktarması ve yakması ortmadaki tozda sürücünün alev almasına sebebiyet verdi.