fellemow
Üye
benim yaşım 23 gördüğüm kadar anlatayım.Günümüzde diploma denilen belge sonuçta bir kağıt parçası ama bunun manevi değeri ve ehliyet denilen bir sertifika halinde tanımlı.Bunu alabilmek için (mühendislikten bahsediyorum) 8 yıl ilkokul 4 yıl lise en az 5 yıl üniversite okumak lazım ki sahip olunabilsin.toplamda 17 yıl gibi bir zaman.tabi eğitim süresi içinde kişiye ne veriliyor bir soru.Zaten Mühendis diyebilmek için kişinin kağıt üzerindeki verileri ve gerçek hayatta ki sonuçları bir arada okuyum yorumlayıp değerlendirebilen a+b formülizasyonunun c değerini elde ettiğini bilen ve bu c değerini nasıl kullanacağını bilen kişiyi tanımlamalı.Arkadaş okulu bitirdiğinde bunu bildigini zanneder.ama sadece ezberlemiştir.ki eğitim sisteminde bunun başlangıç seviyesini verir devamını öğrenciye brakır.kişi kendini geliştirerek diplomasına kurdele taktıgı taktirde kuruma şirkete işyerine nereye olursa olsun gururla girsin amenna.Sadece diploma veya sadece tecrübeyle mühendis olunmuyor.
Demek istediğim Mühendis kelimesi; ben biraz daha küçükken mühendis diye tanıtılan insanların gerçekten düşünen değerlendiren bilen ve bunu yetkisiyle ortaya ürün çıkartan kişileri görürken şuan mühendis niteliğile mezun olan kişinin artık sadece yetkisiyle ortaya ürün çıkartabileceğini zanneden kişiye dönüştü.
yani demem o ki mühendislik okuyan kişi daha okula başlamadan yapacağı branşla alakalı buna çırak dersek çıraklık seviyesinde anahtar getir götürden başlayıp saygı duyup saygı görmeyi öğrenip okuldaki teorikle gerçek hayattaki uygulamayla sonucunu görüp mezun olabilmeli ki ona Mühendis densin.derslerden aa harf notu alarak diploma almak tek başına yetersiz.Diploması olmadığı halde işi bilerek yapması da politik hayat açısından yetersiz
Arasında tercih yapılacaksa diplomayı alabilirsin ama tecrübeyi yaşamak gerek.Birşeyi alabilmekle anlayabilmek farklı şeyler...
Demek istediğim Mühendis kelimesi; ben biraz daha küçükken mühendis diye tanıtılan insanların gerçekten düşünen değerlendiren bilen ve bunu yetkisiyle ortaya ürün çıkartan kişileri görürken şuan mühendis niteliğile mezun olan kişinin artık sadece yetkisiyle ortaya ürün çıkartabileceğini zanneden kişiye dönüştü.
yani demem o ki mühendislik okuyan kişi daha okula başlamadan yapacağı branşla alakalı buna çırak dersek çıraklık seviyesinde anahtar getir götürden başlayıp saygı duyup saygı görmeyi öğrenip okuldaki teorikle gerçek hayattaki uygulamayla sonucunu görüp mezun olabilmeli ki ona Mühendis densin.derslerden aa harf notu alarak diploma almak tek başına yetersiz.Diploması olmadığı halde işi bilerek yapması da politik hayat açısından yetersiz
Arasında tercih yapılacaksa diplomayı alabilirsin ama tecrübeyi yaşamak gerek.Birşeyi alabilmekle anlayabilmek farklı şeyler...