TEDAŞ/EDAŞ teknik şartnamesi

Merhaba arkadaşlar,

Bir parsel içi AG dağıtım projesi üzerinde çalışıyorum, kafama takılan konuyu sormak istedim.

Proje özeti:
• Yaklaşık 4-5 adet YG/AG dağıtım trafosu
• Her trafodan çevresindeki 7-8 adet AG dağıtım kutusuna besleme yapılacak
• Trafolar parsel genelinde dağıtık konumda

Sorum şu:

Trafo AG panosundan her dağıtım kutusuna ayrı fider çekmek yerine, trafoya bağlı ilk kutudan çıkıp ikinci kutuya, oradan üçüncüye zincir şeklinde gitmek doğru mudur? Yoksa trafo panosundan her kutuya ayrı fider mi çekilmeli?

Bu konuda TEDAŞ/EDAŞ teknik şartnamesinde veya ilgili yönetmeliklerde net bir kural var mı? Pratikte nasıl uygulanıyor?

Teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar,

Bir parsel içi AG dağıtım projesi üzerinde çalışıyorum, kafama takılan konuyu sormak istedim.

Proje özeti:
• Yaklaşık 4-5 adet YG/AG dağıtım trafosu
• Her trafodan çevresindeki 7-8 adet AG dağıtım kutusuna besleme yapılacak
• Trafolar parsel genelinde dağıtık konumda

Sorum şu:

Trafo AG panosundan her dağıtım kutusuna ayrı fider çekmek yerine, trafoya bağlı ilk kutudan çıkıp ikinci kutuya, oradan üçüncüye zincir şeklinde gitmek doğru mudur? Yoksa trafo panosundan her kutuya ayrı fider mi çekilmeli?

Bu konuda TEDAŞ/EDAŞ teknik şartnamesinde veya ilgili yönetmeliklerde net bir kural var mı? Pratikte nasıl uygulanıyor?

Teşekkürler.
Zincir şeklinde giderseniz bütün sistemin yükünü çekecek şekilde başlangıç dağıtım kutularına kesit kullanmalısınız ki bu neresinden bakarsanız mantıklı bir yöntem değil. Böyle bir kurulumda sistemdeki tek bir noktadaki hat arızası da birçok noktayı enerjisiz bırakır tamir sırasında. Daha birçok ofsaytı var ki say say bitmez.

Son düzenleme:
Zincir şeklinde giderseniz bütün sistemin yükünü çekecek şekile başlangıç dağıtım kutularına kesit kullanmalısınız ki bu neresinden bakarsanız mantıklı bir yöntem değil. Böyle bir kurulumda sistemdeki tek bir noktadaki hat arızası da birçok noktayı enerjisiz bırakır tamir sırasında. Daha birçok ofsaytı var ki say say bitmez.
cevabınız için teşekkür ederim peki trafo panosundan her box için bir hat mı çekmeliyim

Forum istatistikleri

Konular
133,413
Kullanıcılar
459,383
Son üye
tuncay86
Geri