TEF Mühendisleri Derneği

fumay

Üye
Katılım
14 Eyl 2008
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
40
Ben Böyle bir dernek kurulması gerektiğini düşünüyorum. Eğer bu ülkede bu mühendislik hakkı verilmiyorsa biz de gider başka ülkeden alırız.

Ülkemizde kanunlar işletilmiyorsa alternatif olarak çözüm üretmek gerek. Eğer alterantif çözüm başarılı olursa ozaman asıl kanun da işlemeye başlıyor.

Benim önerim şudur;

*TEF Mühendisleri Derneği/Vakfı kurulsun.

*Bu derneğin amacı her sene 100 öğrenci veya bütçesine göre bilmem ne kadar TEF mezunu öğrenciyi yurtdışındaki bu üniversitelerdeki tamamlama programlarında okutmak olsun.

*Bu kişilerin seçilmesinde kıstas tamamlama hakkı kazananların en kısa zamanda iyi bir iş olanağı bularak derneğe katkı yapacak kişiler olması gerek. Bu kıstaslar değerlendirilir.

*Bu eğitimi tamamlayan mezunlar işe başladıktan sonra bir kişinin masraflarını (veya dilerse daha fazla tabiki :) ) karşılama zorunluluğu olsun.

*Okullarda okuyanlar ve mezunlar da ufak tefek katkı yapsa yeterli bir bütçe oluşabilir. Üniversitelerle ciddi pazarlık da yapılabilir.

*Böylece eğitimi alıp mühendis olanlar ilk başta oluşturulacak girişimin büyüklüğüne göre katlanarak çoğalabilir.

* Eğer bu girişim başarılı olursa ve TEF mezunları organize bir şekilde yurtdışına gitmeye başlarsa ülkedeki bu engel kırılırsa bu yasa da işler hale gelir.

Bu konuda firkirlerinizi almak isterim.


Not: (Şu anda TEKEV fecabookda 4100 civarında kayıtlı kişi var)
1.000 kişinin derneğe kaydedilmesi. giriş kaydı için 20TL alacaksınız. 20TL de her 3 ayda bir alacaksınız.


20.000 TL eder. ilk başta. mezun olup da iyi işlerde çalışanlardan en az bu kadra katkı gelirse 20.000 TL de bu şekilde.

Başlangıçta 40.000 bu para ile 3.000 Euro(6.000TL) olan senelik ücretin yarısı ödenecek.

40.000/3.000=13 kişi eder. Bunlarda ingilizce seviyesi giriş için yeterli olacak kişiler ve mezun olduğunda iş bulma potansiyeline göre(ders notu, beceri, vb.) seçilir.

gelecek 3 aylık aidatlarla da ikinci dönem ücretleri ödenebilir. Yine katkılar toplanmaya devam eder.
 
Son düzenleme:
Bu kilitleme mekanizmanın kırılması lazım.

Eğer yurt dışına sadece bu durum için öürenci giderse ve bunun propagandası yapılırsa ülkemizde de bu zincir kırılır.

Şunu kanıtlamak ve propagandasını yapmak gerek;

*TEF mezunları yurt dışında üniversitede bu dersleri alabiliyorlar, yasal olarak mümkün.

*Bu dersleri aldıktan sonra da YÖK bu diplamaları kabul ediyor, tüm dünya kabul ediyor.

*Yani EMO nun çığırtkanlık yapmasında, YÖK'ün bu olanakları Türkiye'de tanımamasının altında başka sebepler var.


Bu durumları afişe edersek derneğin asıl amacı bu olmalı; zinciri kırmak. Eğitim tamamlama hakkını Türkiye'de kullanabilmek.


Siz kurmuşsunuz bile üstad :)

hocam sana afiş de yaparım :)
 
YÖK'ün bazı üyeleri ve TMMOB'un Teknik Eğitim Fakültesi mezunlarının mühendislik tamamlama alamaması için çaba sarfettiği doğrudur.

Ancak resimde gösterilen zincir eksiktir, uyuyan teknik öğretmenleri de yerleştirmek lazım.

Evet YÖK ve EMO-TMMOB karşı çıkıyor ama teknik öğretmen arkadaşlarımızda da istikrar yok ki kardeşimmm...

eğer arkadaşlarımız birşey istiyorsa elini taşın altına ko ya caakkkkk.

lafla peynir gemi yürümez.
mesaj atmakla problem çözülmez.
temenni mesajlarıyla mühendislik alınmaz kardeşim.

Teknik öğretmen olarak söylüyorum kardeşim. Herşeyin bir bedeli vardır. Bu bedel ne kuponla ne de para ile alınmaz ve satılmaz!
 
Güzel bir altarnatif kurmuşsunuz hayata geçerse üye olacak arkadaşlarım var. Ancak kanunlarda hatalı olabilir diye düşünüyorum. YÖK bu konuda bir çalışma yapmazken bulgar üniversitelerinden medet mi umucaz. bence kanunu anayasa mahkemesine, YÖK'ü ilgili kanunun 3. maddesi gereği görevini yapmamaktan mahkemeye vermek gerekmekte. ben bu konuda bilgi toplamaya başladım eğer avukat arkadaşları olan ve yardımcı olmak isteyen varsa bana ulaşsın birlikten kuvvet doğar. ******@hotmail.com birde bu yapıyı oluşturur ve dernek kurarsanız bu dernek yasal çerçevede hakkımızı kendi ülkemizde aramalı diye düşünüyorum. Ben varım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
durceylan arkadaşın bahisleri doğrudur. Tef mezunlarının mühendisler odası gibi lobisi olmaması nedeni ile işleri ilerlememekte ve her yerde ezilen durumda olmaktadır. Teknik eğitimler mühendislik fakültesi olacak dendiğinde mühendisler odası yok'e yüzlerce dava açtı. siyasi kulislerin değerlendirilememesi nedeni ile mühendislik işi hep çıkmazdadır.
 
muhendisler odasının egosu aşılamadan turkiyede malesef olmuyor..
bu iş için kafa yoran proje üreten arkadaşlara teşekkürler..
 
Teknik eğitim fakültesi mezunlarının 3795 sayılı yasal haklarının çalıştırılması için çaba sarfetmesi gerekiyor. Ama lafla, mesajla, oraya buraya bağırıp çağırarak değil.

Yapılması gereken iş çok basit. İl il biraraya gelmek ve dernekleşmek, odalaşmak!

Ama teknik öğretmen arkadaşlarımız böyle bir çabanın içerisinde değil ki!

Arkadaşlarımız malesef ama malesef birilerinin kendilerine ünvan takdim etmelerini bekliyorlar!!!

Mühendis odalarına gelince,

Mühendis odalarının TEF mezunlarının 3795'i yani yasal haklarının çalıştırılmaması için lobi yapmaları gayet çok doğal. Çünkü bu bir çıkar meselesi. Pastayı kimse paylaşmak istemez.

eğer arkadaşlarımız birşey istiyorsa elini taşın altına ko ya caakkkkk.

Lafla peynir gemi yürümez.
Mesaj atmakla problem çözülmez.
Temenni mesajlarıyla mühendislik alınmaz kardeşim!!!
 
TEF= Teknik Eğitim Fakültesi. Böyle bir fakültenin mühendislikle ne alakası var? Bu fakülte öğrenci yetiştirmesi gereken teknik bilgili öğretmenler yetiştirmeli. Zatende adı üstünde EĞİTİM FAKÜLTESİ Mühendislik fakültesi ile TEF ayrı şeyler ve bir tutulamaz tutulmamalıda. Amacına ters. Madem mühendis olmak istiyorsun mühendislik fakültesi öğrencisi ol. Tabi bunun için ÖSS'de yüksek puan alman gerek. Uzun lafı kısası bencede mühendislik hakkı verilmemeli o yüzden derneğinede gerek yok. Ama düşüncelerinize saygım var kişilere değil sisteme karşıyım.
 
Sayın EddyAkımı,

Teknik Eğitim Fakülteleri isim olarak mühendislik fakültesi olmayabilir, ama unutmayınız ki
Teknik eğitim fakültelerinin program içeriğinin mühendislik eğitimi olmadığını iddia etmek bilimselliğe aykırıdır
Teknik eğitim fakülteleri kapatıldı, kapatılmadan önce ( hiç de öyle düşük puanlarla falan öğrenci almıyordu ) , ben benim gibi bir çok arkadaşım ismi mühendislik fakültesi olan fakülteleri kazanabilirdik ama en büyük arzumuz öğretmen olmak olduğundan bu okulları tercih ettik.
Meslek Liselerine ÖSYS sınavlarında düşük katsayı uygulaması getirilmeseydi, eminim teknik eğitim fakülteleri haricinde lisans düzeyinde tercih yapmaktan başka çaresi olmayanlar, heralde mühendislik fakültelerini kazanmamaları için bir neden olmaz sanırım.
Yıllarca meslek liselerine ÖSYS sınavlarında düşük katsayı uygulaması yapılmasaydı, meslek liselerinin öğrenci sayısı düşmeyecek, dolayısıyla teknik eğitim fakültesi mezunları öğretmen olarak atanacak, yine dolayısıyla diyorum atanan teknik öğretmenlerin de mühendislik ünvan talepleri olmayacaktı.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,806
Mesajlar
930,280
Kullanıcılar
452,608
Son üye
murat620

Yeni konular

Geri
Üst