Tefal actis buhar kazanlı ütü 3 4 dk buhar veriyo sonra vermiyor

Katılım
3 Mar 2019
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
37
Tefal actis Buhar kazanlı ütü 3 4 dk buhar veriyo sonra vermiyor. Buhar tuşuna basınca kazandan ses geliyo fakat buhar gelmiyor napabilitiz? Tşk
 
Yanıt için geç ama benzer sorunu olanlara yardımı olsun. Zira kronik bir arıza ve Yeni Zelanda'dan bile şikayet okudum aynı nedenle.
Model: GV6350 TEFAL Actis
Sorun: Normal çalışırken birden buharı kesmesi, ütüyü kapatıp açtıktan bir süre sonra düzelmesi, sonra yine kesmesi.
Yetkili servis, "pompa ve selenoid sağlamsa karttan" dedi. Kartın çözümü yokmuş. Kireç tıkanması zaten yoktu. Pompa, selenoid sağlam çıkınca servis elden bir şey gelmiyor dedi, garanti bitmişti.
Bir videoda saygıdeğer bir zatın sorunu bulduğunu gördüm. Kart üzerindeki kapasitörlerde değer kaybı nedeniyle değişim tavsiye ediliyordu. Garanti olsun diye 4 adet kondansatörü bir dostuma değiştirttim (eli daha yatkın).
Sorun ortadan kalktı. Ya bu yoldan gidin yada şirkete baskı yaparak bedel iade almayı deneyin. Sorun net firmada ve başka ütü satın almak için güzel indirim kuponu verdikleri durumlar var (sikayetvar.com).
Çıkan kondansatörler bunlar.​
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20240703_110335.jpg
    IMG_20240703_110335.jpg
    132.9 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
Formumuzda yazarı hatırlayamadım , şöyle bir tecrübe paylaşılmıştı :

" herhangi bir kartta besleme için kutupsuz kondansatör kullanılmış, salak ve saçma çalışıyorsa önce kondansatör değiştirlmeli. buzdolabı bulaşık çamaşır makinesi tüm ürünler için geçerli.. "

LCR metre ile fotodaki kondansatörlerin kapasitesini ölçüp sonuçları üzerine yazarsanız, harika bir tecrübe paylaşımı olabilir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,900
Mesajlar
921,486
Kullanıcılar
451,048
Son üye
Yates

Yeni konular

Geri
Üst