tek başına çalışan pek çok muhendis var.birkaçı arkadaşım olmakla beraber muhabet esnasında sordugum ve aldığım cevaplara güvenerek söylebileceklerim şunlar olabilir;
eğer bi sanayi sehrinde yaşıyorsanız, öğrenci oldugunuzu bilerek soyluyorum ki bilinçli ve yoğun bi çalışma ile plc programlama,otomasyon tecrübenize göre(bu zamanda robotlar firmalarda çok yer kaplıyor ,önemli bir bölüm) kesinlikle ekmeksiz kalmazsınız sayın ksenon. tecrübeniz arttıkça pek de ekmek aramaz pekmezi kaşıklayabilirsiniz.eğer kendi maddi durumunuz daha önceden iyiyse ufak bi şirket kurmayı zaten göze alırsınız.yok eger kendi yagınızla kavrulacaksanız umarım şanslısınızdır çunki ya mecbur kalıp bi firmada muhedis olarak standart prosedürle bir işe başlarsınız yada çevrenizin referanslarıyla makina kurma, devreye alma ve sonrası arıza müdahaleleri ile ekmek davasına katılırsınız.
şunu belirteyim, sanayi sehirlerinde her şirketin her işe , hatta kendi yaptıgı otomasyon işlerine dahil olmak üzere % 100 yetişemediğini biliyorum.bazı şirketlerin dışarıdan şahsi olarak çalışan beyinlere (mühendis, teknisyen vs.) önemli miktarda ücretle yapacagı işe göre götürü iş verdiklerini de biliyorum.tabii burdan teknisyen, mühendis vs. aldığı para ile evini geçindiren de var, yeni bir ev alan da.
şimdi tercih sana kalmış durumda,yalnız çalışarak okuldan çıktığındaki bilginle bu iş biraz zor.tecrübeli bir mühendisle ve çok çalışırsan bi süre sonra olayın canlı şahidi olarak +cesaretle dışarıdan (otomasyon şirketlerinden) pek çok iş alabilir kendi ismini tanıtabilirsin sayın ksenon.yalnız çalıştığın bolge onemli.
kolay gelsin, şimdiden tebrik ederim.