Tek Buton ile motor ileri ve geri

kusura bakmayın zahmet oluyo ama mecbur kaldım. ben yarın ders çıkışı tekrar gelirim siteye
 


sn. ylnz,

iki adet dort kontakli role kullanmaniz gerekmektedir. bir acik ve bir kapali kontaklari kumanda devresinde, diger iki acik kontak guc devresinde kullanilmak uzere.

bastaki stop butonu hic olmasa da olur, ama istenmeyen bir durum oldugunda sistemi durdurmaniz gerekebilir. ornegin; bariyeri indirmeye basladiginiz anda tekrar kaldirmak durumu olustu. stop butonunu kullanmaz iseniz, bariyerin asagi kadar inmesini bekledikten sonra yukari hareketi verebilirsiniz.

bu sistem genel bir sistemdir,kullanmak istediginiz gerilim degerine uygun roleleri secmeniz yeterlidir.

sivicler genelde bir acik ve bir kapali kontaktan olusur, kontaklarin birer ucunu birlestirdiginizde orada tek baglanti noktasi olusur. bu gosterimde solda bulunan tek ucu iki kontagin birlestirilen uclari olarak dusunebilirsiniz.

kolay gelsin...
 
yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ediyorum. allah razı olsun... devre gerçekten çok açık ve net. anladım devreyi. açıklamalar içinde teşekkür ederim. bariyer bittiğinde siteyede fotosunu koyabilirim inş...
 
merhaba herkese. uzun zamandır elektroniğe ara vermiştim bir kaç sorum olucak.
devre için lazım olan mazemeleri yazabilirmisiniz acaba. şimdiden çok teşekkürler
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…