tek faz ac sürücüler vs üç faz sürücüler


evet bu mantıklı görünüyor gerçekten. aslında üç fazdan 24v dc olayı da aklıma takılırdı, arada bu da çıktı.
bizde demand sorunu yok şimdilik.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

220v ac beslemeli motor sürücü kullanıyorsa motor bağlantısını üçgen olarak kullanman lazım. Eğer motor etiketine bakarsan orada yazar. yıldız 380v, üçgen 220v diye.
2.2KW'a kadar olan motorlar için 220v ac driverlar vardır. Fiyatları daha ucuzdur. Seçme işleminde bu tercih edilebilir. Güç olarak 380v la arasında fark bulunmamaktadır. Burada amaç maliyeti düşük tutmaktır diye düşünüyorum.
Driverlar açısından da 220v daha basit olarak kontrol edilir. Voltaj düşük olduğu için içindeki komponentlerin maliyetleri düşüktür. Yani 220v'tu doğrulttuğunuzda oluşan gerilim ile 380v'tu doğrulttuğunuzda oluşan gerilim arasındaki farkı biliyorsunuz. O yüzden 220v cihazda 400v'ta dayanan komponentler kullanırken 380v'ta 1000v dayanan komponentler kullanıyorsun. Bu da maliyetleri arttırıyordur.
 

pardon, yıldız yazmışım, değil, üçgen tabii ki.
 
arkadaşlar bana farklı frekans değerleri 50 hertz e sabitleyecek bi devre lazım. örneğin 60 hertz i 50 ye düşürecek.(motor: 220 v ac 1/2 hp buzdolabı motoru)
 
merhaba arkadaşlar ; 220 beslemeli AC sürücü 380 AC motora baglantıı şeması nasıl olacak
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…