Tek Hat Şeması

murattedas

Üye
Herkese hayırlı ramazanlar ben tedaşta Etib teknisyeni olarak çalışıyorum. Benim bur konuda yardıma ihtiyacım var. tek hat şemasında herhangi bir noktadan ( kesici - Ayırıcı ) yardımıyla enerjiyi kestiğimizde enerjisiz kalan kısımlar kırmızı enerjili olan kısımlarım yeşil olarak belirleyebileceğimiz bir tek hat çalışması yapmak istiyorum böyle bir paket program veya yazılım varmı. veya böyle bir şema yapabileceğim ir program varmıdır. yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim.

Herkese hayırlı ramazanlar ben tedaşta Etib teknisyeni olarak çalışıyorum. Benim bur konuda yardıma ihtiyacım var. tek hat şemasında herhangi bir noktadan ( Kesici - Ayırıcı ) yardımıyla enerjiyi kestiğimizde enerjisiz kalan kısımlar kırmızı enerjili olan kısımlarım yeşil olarak belirleyebileceğimiz bir tek hat çalışması yapmak istiyorum böyle bir paket program veya yazılım varmı. veya böyle bir şema yapabileceğim ir program varmıdır. yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim.

Tek hat şemasını Autocad'te çiz, hatların layerları bağımsız belirle yapılan son manevraya göre renklerini anında değiştirirsin.
Özelde çalışsan Scada sistemi kurdur manevra sonrası son durum pc ekranına (otomatik) online olarak yansısın derdim :)

Mas Otomasyon Enerji Yönetimi ve İzleme Sistemleri

WINCC benzeri program ile yapabilirsin otomasyonel olarak...

kırmızı yeşil dönüşümünü neyle yapmayı düşünüyorsun.
eternet ve RS232 veya RS485 çıkış veren I/O modüller var. Kontak bilgisini giriyorsun o bilgiyi eternet veya RS232-485 den dijital bilgi olarak alıyorsun.Butür bir cihaz ile yapman kolay

...AutoCAD'te yapılırsa, fonksyonel olmayacaktır. Bu yüzden, enerji kesildiğinde, renkleri değiştirebilecek bir paket programda çizilmesi, efektin görünmesi açısından daha doğru. Yoksa AutoCAD size yardımcı olmaz...

------------------------------------------
"İşe başlarken, ben evlenmek için çalışmaya başlayacağım diye
kalkışırsanız, sizin canınıza okurlar. Ama, çalışıp para kazanmak için
işinizde sabah işe başlarsanız, yolunuz boyunca taşlar dizilecektir."

Forum istatistikleri

Konular
129,711
Kullanıcılar
452,419
Son üye
EnjAli

Yeni konular