tek sürücü ile 2 motoru çalıştırmak

cs-tech

Üye
Katılım
24 Ağu 2007
Mesajlar
385
Puanları
1
Yaş
34
slm arkadaşlar tek sürücü ile 2 motoru çalıştırabilirmiyiz

yorumlarını bekliyorum
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
tek sürücüyle istediğin kadar motor çalıştırabilirsin önemli olan ne yapmak istediğine bağlıdır
 
bilgi edinmek amaçlı konuyu açtım
tek sürücüyle iastediğin kadar motoru kontrol ediyorsan eğer bunlara farklı hızlar uyguluyabiliyormusun
 
Aynı anda 2 motor bağlamak sağlıklı değildir. Sürücüle çalışma anında motor akımını, gerilimin, frekansını okuyup bu değerlere göre geri besleme yapar. Böylelikle istenilen torku veya devri sabit tutmaya çalışırlar.
2 motoru aynı anda çalıştırdığından sürücü kararsız duruma gelip istenen değerlerde çalışmaz.

Fakat farklı zamanlarda ayrı ayrı çalıştırman isterseniz istenilen kadar motoru bağlayıp hepsini farklı devirlerde çalıştırabilirsiniz.
 
eger baglanan motorların kw degeri konvertorun kw degerini gecmiyorsa baglanabilir. Ama tek motor gibi aynı hızda hareket ederler. Eger farklı zamanlarda kullanmak isteniyorsada çıkışına kontaktorler konarak istediğiniz kadar motoru kontaktor çektirme yoluyla sürebilirsiniz.
 
arkadaşlar vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederirm


herkese iyi çalışmalar
 
mühendis beyin dediklerini doğru bulmuyrum istediğin kadar motor bağla lafı hiç doğru değil ama şöyle olur hızkontrol cihazı atıyorum 11 kw olur 3 adet 3kw sürücü takabilir çalıştıra bilirsiniz ama 15 kw motoru bağladığınızda tabi makinada yüklüyse hataya geçer yada çıkış ıgbt lerini kısa devre yapar dediğim gibi birden fazla motor çalıştırmak isterseniz motorların inverterden küçük olması gerekir. iyi çakışmalar
 
bir sürücüye gücü doğrultusunda birden çok motor bağlayabilirsiniz. ben böyle bir uygulama yapmıştım. ama motorların özelliklerinin aynı olması lazım. Tek sürücüye bağlı motorlara ayrı ayrı hız kontrolü yapamazsınız.
 
Sürücüye 1 den fazla motor bağlanabilir motor nominal akımlarının toplamı sürücü nominal akımını geçmediği sürece problem olmaz her motora sürücü çıkışında motor koruma şalteri bağlanır ve motorlarda problem olduğunda ilgili motorun koruması devreyi keseceği için için sürücüye bağlı diğer motorlar çalışmaya devam edecektir.Ben 7 adet 3 kw motoru 37 kw sürücü ile çalıştırıyorum herhangi bir problemim olmadı.sürücü çıkışına kontaktör bağlayarak motor çalıştırmak pek uygun olmayacaktır.sürücüler motora belli bir rampa ile yol verir kontaktörle direkt yolverme gibi olacağı için sürücüyü arızaya geçirecektir.
 
Değerli arkadaşlar öncelikle sizlere bir sorum olacak.

Niçin bir motoru çalıştırırken sürücü kullanmaya gereksinim duyarız?

Devir, tork gibi bir takım motor parametre değerleri istediğimiz şekilde kontrol altında tutulmayacaksa sürücü kullanmamıza ne gerek var. Direkt bağlayın bitsin.

Yok ben bu değerleri kontrol altında tutacam diyorsanız?

Sürücü feedback bilgisini hangi motora göre alıp hesaplayacak ve çıkışını düzenleyecek?

Sürücüye bağladığınız toplam motor gücüne göre hesap yapıp çıkışını buna göre ayarlar.
Fakat sizin bağladığınız her bir motordaki değişim, toplam motor gücü oranında değişime neden olur.
Bu da sürücünün, motorun ve bağlı bulunduğu mekatronik sistemin gerçek işlevini yerine getirememesine neden olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,297
Mesajlar
925,056
Kullanıcılar
451,729
Son üye
Bahaberkcesur

Yeni konular

Geri
Üst