ustam 380 lik ana makinalar yani teknenin ana makinalari. Jenerator degil. Gucu uretecek olan makinalar. Benim ogrenmek istedigim dc / ac olayi. Tekne elektrigi sehir sebekesi gibi degil. Bu lambalari kullanmamiz icin invertor gibi bir parcaya ihtiyac olur mu380 lik tabir ettiğiniz akü mü jeneratör mü? Normalde tekne elektrik tesisatınız yok mu ve AC220V değil midir? Sürekli bir jeneratör çalışmıyor ve tesisat akülerden besleniyorsa muhtemelen DC12 ya da 24 volttur. Ben konteyner evimde DC12V'luk E27 duylu 9watt ampullerden kullanıyorum. Işığı gayet yeterli. Zaten karşılaştırmak için kaç volt olduğu değil kaç watt veya lümen ışık verebildiği önemlidir. DC12/24Volt ampullerin E27 duylusu mevcuttur.
Tam olarak ogrenmek istedigim seyi yazmissiniz. Benim bu konuda cok ciddi problemim var. Sizinle gorusebilirmiyim?40 lamba kullanılacaksa 24-220v inverter en mantıklısı. Modifiye sinüs yeterli. Aksi taktirde kalın kablo çekmek gerekir ve 12-24v ledler hem daha pahalı hem bulmak nispeten zor. 220v olursa standart her lamba kullanılır.
Evet alternatorlerden cikan elektrik transfer panosuna aktarilcak. Transfer panosundan dagitilacakAyrı bir jeneratör yoksa makinaların üzerindeki alternatörler mi kullanılacak elektriği üretiyor? Üretilen elektrik, DC mi AC mi, kaç volt belli mi? Tam bilgi vermeyince çözüm önermek de zor.