Teknik Eğitim Fakülteleri İle İlgili Gelişmeler!

aynn fuat bölükbasi hocam bende okuyorum 4. sınıfım 25 yaşındayım ne zorluklarla buraya kadar geldim biz bu vatanın üvey evlatlarıyız bunu kaç kez ispatladılar bize benimde içimden çok şey demek geliyor ama sonumuz hayırlı olr inşallah...
 
bence konunun sıcaklığını koruyacak ve kanunlaşma sürecinde konuyu lehimize savunacak gerekir ise anayasa mahkemesine götürecek aralarında varsa dürüst milletvekillerini etkilemeliyiz.aynı zamanda köşe yazarlarını da.Şöyle her şeye dokunduran bir yazıyı fatih altaylı gibi köşe yazarlarına gönderelim.
talep gelir ise bir kendi aramız da işbölümü yapabiliriz.bence sonuca çok yakınız.umudunuzu kaybetmeyin.benim görüşüm bu işi meclis başkanı çözer.hatta meclis başkanı zamanın da milli eğitim bakanı iken tv programlarında ve mitingler de teknik öğretmenlerin mühendislik haklarını savunuyordu.arkadaşlar,daha ne istiyoruz.bu iş o-la-cak.mühendisler öğretmen olacak öğretmenler mühendis olamayacak.o zaman mühendisler de öğretmen olamaz.yada öğretmenler de mühendis olacak.
 


Önemli olan nokta şurası:

Kapatılan fakültelerin öğrencileri, bulundukları fakültenin giriş şartlarına tabi olacaklar. Giriş şartları çerçevesinde eğitimlerini tamamlayacaklar.

Ortada yine bir üçkağıt dönüyor. YÖK sonunda kabul etti bu değişikliği ama mezunları ve okuyanları mağdur etmek için elinden geleni yapacak gibi görünüyor.

Burada asıl beklenen mezun ve okuyanların da dahil edilerek ilave bir süreç (ek dersler vb.) ile avrupadaki Teknoloji mühendisliğine denk haklar elde etmesini sağlamak olmalı idi.

Buradaki ifadelerden YÖK'in yapmak istediğinin mezunları ve okuyanları sürece dahil etmemek gibi görünüyor. İfadelerde kapatılması kelimesi geçiyor. Yani sizin okulunuz kapatıldı diyecekler. Bu okul başka bir okul denecek. Buradaki ifade dönüştürülecek olmalıydı. Aslında resmiette yapılan da budur.

Bence işin takipçisi olunursa bu konuda yök yine mezunları da kapsayacak şekilde düzenleme yapacaktır.

Bu değişiklikteki en büyük açık ise Mezunların diplamalarının avrupada denkliğinin olmaması. Bu mezunların diplamalarının bir süreç ile bu denklik içerisine alınması gerekmekte. Yani ben avrupaya gittiğimde diplamamın denkiği olmalı. YÖK yine eyyam yapıyor. Ama kurtuluşları yok. eninde sonunda bu denkliği verecek.

Kararı almaları önemliydi. Artık yola girildi. Eninde sonunda bu hakları verecekler.

Ama mutlaka ve mutlaka takipçisi olunmalı.

YÖK ve MEB ve milletvekillerine mesajlar atarak bu konuda sıkıştırırsak mutlaka karşılığı alınır. Yolun sonuna gelindi artık.
 
Son düzenleme:
acaba konusunda ekol olmuş bir yazara mail mi yollasak benim aklıma abbas güçlü geliyor ama bilemiyorum yararı olurmu yada bu tef lerle ilgilenen milletvekiline mi mail yollansa çünki iş en son onların elinde sadece sesli düşünmek istedim gerçi bizim fakültede de konuşulan mezunlarında yararlanacağı ama bu devirde bir kişinin lafıyla bir yere varılmıyor
 
Son düzenleme:

Bu işin bu seviyeye gelmesinde büyük emeği olan Hüseyin Gülsün'ün Ziyaretçi sayfasına yazdım. birçok kişi oraya not bırakırsak faydası olabilir.

[23.Dönem Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün]
 
Arkadaşlar,
TEF'ler kapatılıp yerine Teknoloji Fakülteleri kurulduğunda eski mezunlara ne diyecekler, yeni kurulacak olan Fakülteler TEF ile ayni içerikte olmayacak. o sebeble arkadaşlar bizler tepkimizi yine ortaya koymamız gerekmektedir. yada bekleyip kanun çıktıktan sonra YÖK'e bizim ünvanımız ne diye sormamız gerekiyor? yada YÖK'e yine bilgi edinme bölümünden sormamız gerekiyor bu şekilde olursa eski mezunlar ne olacak diye.
 
Son düzenleme:

sayın abbas güçlü veya isa eşme gibi insanlar bu konuda bizlere muhalefet olan insanlar.abbas güçlü bir buçuk iki yıl önce bu konuda cnn türk kanalında pazar günleri bir program yapıyordu.tesadüfen denk geldim.Şu sözleri aynen kulaklarım ile duydum.Tabi önce meslek liselileri okul çıkışı röportajları yayınlanıyor daha sonra da diğer liselerin okul çıkışı röportajları...Soru şu son yıllarda meslek liseliler üniversiteye giriş sınavında diğer liseler ile aynı haklara kavuşuyor.Bu konuda ne düşünüyorsun?
Cevabı veren öğrenciler de seçilmiş gibi nasıl olurmuş?O zaman neden meslek lisesine gitmiş? vb hışımla cevaplar veriyor.Değerli eğitimci yazar da röportajı şöyle noktalıyor.Hımmm.Anadolu,Fen ve diğer liseliler! Sesinizi yükseltin.Bakın son yıllarda meslek liseleri sizler ile aynı haklara kavuştular.Susmayın hakkınızı arayın.
Dinlediğimde kan beynime sıçradı.Eğitimci yazar diye apolet takmış bir insan nasıl böyle cümleler kullanır.Nasıl böyle program yapar?Böyle program mı olur?
Öğrencilerimizi yetiştirir iken meslek liselileri ötekiler diye tarif edemiyiz.Yanlış mı düşünüyorum arkadaşlar.Ayrıca ara eleman gibi tanımlamalar da sinirlerimi tepeme çıkarıyor.Beni daha fazla sinirlendiren başka bir konu da bazı mesleki eğitim yönetici ve öğretmenlerinin de böyle tanımlamalar da bulunması.arkadaşlar teknoloji fakültelerinin yasalaştırılması sürecin de basın yayın konusunda ve milletvekilleri konusunda atak yapalım derim ama seçimlerimiz tutarlı olmalı.Gerçekten bizi savunmalılar.Benim aklıma ilk gelen meclis başkanı Köksal TOPTAN.Yazarlardan da Fatih ALTAYLI.
Sizler ne düşünüyorsunuz?Gerekir ise yüzyüza görüşelim gerekir ise düzgün ve duyarlı etkili ve öz bir mail atalım.

Sayın fumay hocam dan alıntı;

Alıntı:
fuat bölükbasi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
acaba konusunda ekol olmuş bir yazara mail mi yollasak benim aklıma abbas güçlü geliyor ama bilemiyorum yararı olurmu yada bu tef lerle ilgilenen milletvekiline mi mail yollansa çünki iş en son onların elinde sadece sesli düşünmek istedim gerçi bizim fakültede de konuşulan mezunlarında yararlanacağı ama bu devirde bir kişinin lafıyla bir yere varılmıyor
Bu işin bu seviyeye gelmesinde büyük emeği olan Hüseyin Gülsün'ün Ziyaretçi sayfasına yazdım. birçok kişi oraya not bırakırsak faydası olabilir.

[23.Dönem Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün]


Hüseyin GÜLSÜN haca dan tabiki faydalanmaya devam edelim.Fakat farklı kanalları da devreye sokalım derim.Ayrıca Hüseyin GÜLSÜN hoca zaten bu işi yeterince takip etti ona destek olacak diğer baskı araçları ve kişileri de zorlamalıyız.Bence bu konuda meclis başkanı Köksal TOPTAN ın vabali var.1992 yılında bu mühendislik hakkı konularını gündeme zaten kendisi getirmişti.
İşbölümü yapalım.Ankaralı arkadaş varsa ziyaretine gitsin.Telefonla ulaşalım.Mail ile.Unutmayalım tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.Ne dersiniz?
 
Son düzenleme:
Sayın Alix1 hocam,
size aynen katılıyorum, bu dediğiniz kişilerin yanında Adana Milletvekili Sayın Recai YILDIRIM ilede irtibata geçilmeli ve hatta yök ten bilgi edinmeye TEF mezunlarının bu uygulama yapıldıktan sonra durumlarının ne olacağı sorulmalıdır? Ayrıca haberde mezunların ve mevcut öğrencilerin yeni fakültelerden mezun olabilmesi için yeni bir yönetmelik hazırlandığı yazıyor, bu şekilde yönetmelik çıkana kadar bizim bir baskı oluşturmamız şart.
 
Bence girişimlere baslamanın tam zamanı çünkü kararlar henüz yasalaşmamışken ve eklemelerin daha kolay yapılacagı bir zaman.İş bu haliyle yasalaştıktan ve defterler kapandıktan sonra bu işin bir daha gündeme gelmesi zor zaten bu gibi olay bile yaklasık 10 yıl sonra çözülmek üzere.Bunun içinde bu konu hakkında Fatih ALTAYLI , Köksal TOPTAN , Hüseyin Gülsün bilgilendirmemiz gerek.
Bu kişileri yeteri kadar bilgilendirebilirsek olayı yönlendirebiliriz zaten.
 
Son düzenleme:
Bu gibi kişilere göndermek için şu an ki durumu ve neler talep ettiklerimizi anlaşılır bir şekilde kagıda dökebilecek arkadaslar var mı aramızda?Çünkü kendizmiz iyi aktarabilmeliyiz ki o kişilerde bize inansın ve durumu kavrayıp herkese aktarabilsin.Bunu kagıda aktaran arkadaslar varsa burada paylasırlarsa bizlerde onları yetkili kişilere ulastırırız.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…