Teknik Eğitim Fakülteleri İle İlgili Gelişmeler!

neden olmasın ben bir deneme yazısı yazacağım.En kısa zamanda sizler ile de paylaşacağım.
 
Arkadaslar bizim durumumuzda olan 30000 teknik ogretmen var, gerekirse Milli Egitim Bakanligina yuruyelim, duyuralim sesimizi....
 
TEF Mekatronik Öğretim Üyesi Doç.Dr. Koray Tunçalp hocamızın bana facebook dan gönderdiği mesaj ;

Volkan Merhaba,


Marmara Teknik Eğitim Fakültesinde 1985 yılından beri çalışıyorum.
1987 yılından beri TÖD Teknik Öğretmenler Derneği üyesi olarak bir grup arkadaşımla TEF'lerin unvan sorunu ve yetkileriyle ilgili uğraşıyorum. Bizden önce de eski hocalarımız, mezunlarımız çok uğraşmışlar. Şu an mali sıkıntılar nedeniyle aktif olamayan TÖD İstanbul Şubesi'nin kuruluşunda bulunup görev yaptım. Ayrıca 3795 sayılı kanun için aktif görev yaptık Ankara'daki arkadaşlarla.

Ayrıca basın mensupluğu yönüm de var. Teknoloji Eğitim dergisini 7 sayı yayınlayabildim. (Teknolojik Eitim Aylk Elektronik Teknoloji, Mesleki-Teknik Eitim, nsan Kaynaklar ve Mesleki Yeterlilik Dergisi) Bu dwergiye çok zamn ve para harcadım. Derginin temel amacı; teknik öğretmenlerin, mesleki eğitimin, teknik eğitimin sesini duyurmak, özel sektördeki teknik eğitim merkezleri ve mesleki eğitim merkezlerinin profilini çıkararak teknik öğretmenlerin iş imkanlarını arttırmaktı. Ancak ilgili kitlemize ekonomik olarak güçsüz olduğumdan yani yeterli dergi satamayıp reklam toplayamadığımızdan yayınına 8 aydır ara vermek zorunda kaldım.

Şu anda YÖK'ün kamuoyuna duyurduğu çalışmanın temelleri bizim çalışmalarımıza dayanıyor. Bunun dışında bu konuyu iktidar veya muhalefet partilerinin sahiplenmesi sadece siyasi amaçlıdır, çünkü yakında mahalli seçimler var... Biz teknik öğretmenler siyasi olarak bölündükçe amacımıza ulaşamayız. Bu nedenle konuyu siyasi yönlere çekme gayretinde olanlar sadece muhalif grupların tepkisini çeker ve işi amacından saptırır.

Şu an suyun bulanık olduğu zaman... YÖK'ün kararını İstanbul'daki arkadaşlarla kısaca değerlendirdik. Ayrıca TÖD Genel Merkezi yetkilileri ile gelişmeleri izliyor ve görüşüyoruz. O yüzden konu netleşmeden hemen harekete geçmek doğru değil. Konu netleşince sizlerle bir vakıf üniversitesinin toplantı salonunda tartışmak ve sesimizi kamuoyuna duyurmak, bildiri yayınlamak için görüşmeyi umuyoruz, eğer sizler de bunu uygun görüp katılmak isterseniz ve organizasyon için gönüllü olarak yardımcı olursanız.

Facebook'a üye olduktan sonra bazı eski öğrencilerim veya TEF'liler bana hocam ne olacak bizim unvan sorunu veya eski meuznların durumu gibi sorular soruyorlar. Herkese tek tek yanıt yazabilmem zaman alıyor. O nedenle bu yazımı tüm gruba iletebilirsen sevinirim. Bundan sonra tüm gruba kendim yazacağım. Konuyla ilgili sen sorumlu olduğun için sana yazdım.

Görüşmek üzere.

Doç.Dr. Koray Tunçalp



http://www.facebook.com/inbox/readmessage.php?t=1005601715176&f=1&e=-12#/group.php?gid=7199397785
 
Konunun siyasi zeminlere malzeme edilerek çerez haline getirilmesine bende karşıyım.
Fakat TBMM başkanı Köksal TOPTAN, konumu itibari ile tarafsızlık vasfı olmak zorundadır.
Hükümetin (siyasi görüşlerini ve misyonunu beğenmiyorum, açıklamak zorunda da değilim ama açıkladım.) mesleki eğitime olan eğilimini beğeniyorum.Meslek Lisesleri ile ilgili Projelerin ülke mesleki eğitiminin gelişmesini sağladığını görüyorum.Geçmişte ki hükümetleri de bugüne kadar da nerdeydiniz? diye eleştiriyorum.Başımıza Kemal GÜRÜZ leri, İsa EŞME leri musallat eden zihniyetin de ülkemizin menfaatine bir hizmet ettiğini düşünmüyorum.Yiğidi öldürelim hakkını yemeyelim.Bu YÖK başkanının kafasının içinde ne gibi gizli saklı projeler olduğunu bilemem ama adam gelir gelmez iktidarın uzantısı fikirlere de sahip olsa en başarılı icraatı herhalde ötekileştirilmiş meslek liselilerin üniversite önündeki haksızlığına çare olacak projeler yapıyor.Eğer derdimizi medya ortamında sesi çıkan yazarlar da dahil örneğin Fatih ALTAYLI gibi.dile getirelim.Şu an ortalık bulanık hiçbir hareket etmeyelim fikrine karşıyım.Birlikte hareket etmeye varım.Koray TUNÇALP hocamız ile birlikte hareket etmeye yine varım.Fakat harekete geçmek için geç kalmayalım örneğin şubat tatilinde ülke çapındaki bütün teknik öğretmenleri İstanbul da veya Ankara da düzenlenecek bir veya iki toplantıyı organize edebiliriz.Bu toplantının amacı bir mühendislik hakkımızın alınması gibi tek maddeye indirgenmemeli aynı zamanda teknik öğretmenlik mesleği üzerinden ülkemizin değeri düşen öğretmenlik mesleğine tekrar saygınlığını kazandıracak çalışmalara, ülke eğitimine yön verecek projelere de gebe olmalıdır.
 
Arkadaşlar,
Bence bir iş olup bittikten sonra tepki vermek yanlış. şimdi ortalık toz dumanken bizde yapacağımızı yapamlıyız ki çıkacak olan sonucu lehimize çevirebilelim. yoksa sonuç bizim istediğimiz şekilde çıkmadıktan sonra ne yapsak boş.
 
güzel ve konuyla ilgilenen siteler
 
Arkadaşlar,
bizler ne yapıyoruz önemli olan bu. Bu şekilde oturarak hiç bir şey yapamayız ve en sonunda oturur halimiz ne olacak diye düşünürüz. Bu Teknoloji Fakülteleri AB'ye uyum için kurulmuyor mu? kuruluyor bu sebeble AB'nin eğitimle ilgilenen bürolarına gidelim durmumuzu anlatalım, uygulanması düşünülen yapı hakkında bilgi verelim ve bu durumda ne kadar çok mağdur olacağımızı anlatalım diye düşünüyorum ben
 
Sayin Celebig33;
Nasil ulasilacak bu burolara? Eger varsa bu burolar hakkinda bilgi verebilirmisin?
 

Forum istatistikleri

Konular
130,239
Mesajlar
934,704
Kullanıcılar
453,453
Son üye
Swankey

Yeni konular

Geri
Üst