Teknik Eğitim Fakülteleri İle İlgili Gelişmeler!

Benden önce yazı yazan arkadaşın sorusuna universium yetkililerinden cevap bekliyoruz.
Oku, fiyatı şu kadar demek yetmez, bize denklikte ösym nin problem çıkartmayacağına dair garanti veriyormusunuz?
Gabrovo teknik için ösym nin denklik vermediğini de biliyorsunuzdur herhalide, bu bilgileri de forumdakilerle paylaşın lütfen...


 
Şimdi artık meslek lisesi öğrencilerinin ygs1 puanıyla girdiği kontenjanlar kaldırıldı mı? Bugün itibarıyla durum nasıl arkadaşlar?
 
arkadaşlar şu an öss de aobp ları nasıl değişti? yani tekrar sınava girsem yine 28 şubat kararlarında olduğu gibi önüme aobp duvarı çekiliyor mu? ayrıca mesela özel ya da devlet bir üniversitede bizim kaç ders almamız gerekiyor elektrik mühendisliği için? bilen var mı?
 

Katsayı engeli kalktı. Fazla bir fark olmuyor artık.
 
Arkadaşlar,
atağa kalkalım artık, bize bizden başka kimsenin faydası yok. YÖK başkanını mesaj yağmuruna tutalım, Tüm Bakanlara mesaj atalım, Cumhurbaşkanına mesaj atalım sesimizi duyuralım.
 
BEncede sorunlar çözülecek yerine git gide artıyor buna dur demek gerek !
 
arkadaşlar zaten bu yıldan itibaren meslek lisesi mezunları teknoloji fakültelerine öss 2. bölümden girecekler. yani sayısal2'den bunun yeni sınav sistemindeki karşılığı MF4(matematik fen). geçen yıl ygs1 ile yerleşenlerin durumlarıda belli değil. yök imza yetkisi verirmi vermezmi tam bir muamma. zaten makina ve elektrik mühendisleri odaları teknoloji fakültelerinin kapanması için dava açmıştı. bu arkadaşlar mezun olduklarında odalar onları kaydedecekmi bu da belli değil. zaten teflerde kapandı ama bildiğim kadarıyla teknik eğitim olarak türkiyede sadece marmara ve gazi açık kalacak gerisi kapanacak. bunlarında puanları çok yüksek olacak. teknoloji fakültelerininde kapanması an meselesi. marmarada bir prof. hocamız. teknoloji fakültesi kapanabilir eğer kapanırsa okuyanlar ya mezun olup imza yetkisiz sadece ismi mühendis olarak çalışırlar yada hepsi normal mühendislik fakültesine kaydırılırlar demişti. ama mühendislik fakültesinin bu işe pek sıcak bakacağını zannetmiyorum. sonuçta teknoloji fakültesine kaydolanların çoğu meslek liseli, hepside (ygs1) yani birinci bölümden girmişler, normal mühendislik fakülteleri ingilizce ama om-nlar ingilizce hazırlıkta almamışlar. yani böyle karışık bir durum var ortada. neyse hayırlısı olsun diyelim.
 
Arkadaşlar,
atağa kalkalım artık, bize bizden başka kimsenin faydası yok. YÖK başkanını mesaj yağmuruna tutalım, Tüm Bakanlara mesaj atalım, Cumhurbaşkanına mesaj atalım sesimizi duyuralım.

Başbakanlığa şuradan dilekçe - şikayet olarak başvuru yapınız. Ben yaptım. Lütfen bu mesajı heryere yayın. Yapılan başvuruların istetistikleri tutuluyor ve konu başlıkları halinde yayımlanıyor. Buraya sürekli yaz yazarsak ve gündemde tutrasak bir şekilde etkisi olabilir.

http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx

üye olmayanlar linki göremiyor. Google'da BİMER yazın direkt çıkıyor.
İçeriğe de şunu yazın. elle yazmanız gerek. Evet aptalca ama yazmanız gerek.


3795 sayılı kanun yıllardır işletilmemektedir. Bu sebeple benim gibi bir çok vatandaşımız mağdur durumdadır. Kanunun işletilmeiçin YÖK ve ilgili üniversitelerce gerekli koşullar hazırlanmamaktadır. Ayrıca kanunda mezun olmak tamamlama programına girmek için yeterlik olarak yazılmışken, YÖK bir yeterlik sınavı düzenlemektedir. Bu sınavda ki soruların seviyesi zorlaştırılarak sınıf açılması için gerekli kazanan sayısı oluşturulmamaktadır. Bu kanunda yer almayan sınav da yıllardır çeşitli gerekçeler ile yapılmamaktadır. Bu durum fiili olarak Eğitim ve Öğrenim Hakkı konusunda açık bir insan hakları ihlali oluşturmaktadır. Bu kanunun 8. maddesinde belirtildiği gibi Bakanlar Kurulu tarafından yürütülmesi gerekmektedir. Bu kanunun yürütülmesinin sağlanması ve benim gibi mağdur vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorum.
Kanun Numarası 3795,
Kabul Tarihi 29/04/1992,
Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi 12.05.1992,
Yayımlandığı Resmi Gazete Sayısı: 21226.
Madde3.e Teknik öğretmen unvanını kazananlar için ilgili teknik eğitim fakültelerince düzenlenecek en fazla iki yarı yıl süreli tamamlama programlarını başarıyla bitirenlere dallarında mühendis, Unvanı verilir. Bu unvanlar, eğitim görülen dalın ismi ile birlikte kullanılır.Madde4 Teknik öğretmenler için düzenlenecek mühendislik programlarının uygulama esas ve usulleri, Yükseköğretim Kurulunca çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir. Madde5 Teknik öğretmenler için düzenlenecek mühendislik programları, bu Kanunun yayımını izleyen ilk öğretim yılından itibaren ilgili fakültelerce uygulamaya konulur. Madde6 Mühendislik unvanını alanlar, kendi meslek alanlarında denk öğrenim görmüş diğer meslek mensuplarının yetki ve sorumluluklarına sahip olurlar. Madde7 Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Madde 8 Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.


------
Ayrıca: Danıştay yurtdışı denklikler hakkında karar vermiş.
http://www.ttb.org.tr/mevzuat/index...rdurulmasi-karari&catid=24:belgeler&Itemid=41
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar en son kararımı verdim madem tamamlama yapacak para yok girecem sınava yazcam 2. öğretim mühendislik başka çare yok gibi görünüyor.yoksa bu sekktörde elinde sonunda teknisyen muamelesi görmeye mahkumuuzzzz.Yanlış anlamasın teknisyen arkadaşlar ama 5 sene üni. okuyup iş bilmez yeni mezun bi mühendsin başına müdür diye konması artık başka çare kalmadığını gösteriyor...
 
insanlar, kafalar değişmedikçe bu ülke ayağa kalkamaz, her zaman borç artarak idare edilmeye çalışılır. Her zaman dışa bağımlı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…