ben farklı bir konuyuda ele almak istiyorum ;büyük şehir belediyesinde bir iş günü sabah 08.30 işbaşı 08.45 kahvaltı 09.00 kahve fal ve gazete 10.00 wc esneme gerneşme dedikodu 10.30 zar zor işbaşı 11.45 öğle yemek paydosu 13.30 off yine işbaşı 13.45 diş karıştırma msn facebook 14.00zar zor işbaşı 15.00 çay kahve molası 16.30 hızlıca terk mesai biter 2000 tl maaş annesi ölse ücret hanımı doğum yapsa ücret odun parası çocuğun dişi çıksa ücret 3 ayda bir ikramiye ve maaş 2 gün geçiktimi küfür babası mezardan kalksa ikramiye alacak vatandaşada sıfır hizmet azarlama süper
diğer adam sabah 8 den akşam 7 ye canı çıkıyo garibim aldığı sadece kuru maaş 650 tl yani bizim durumumuzda bunun değişik bir yanı çok öfkeliyim arkadaşlar özür dilerim.
Bu konuda resmi olarak bir çalışma yürütülmesi lazım. Dernekleşmemiz, sendikalaşmamız gerektiği düşüncesindeyim.
geçenlerde başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum
çalıştığım işyerinden memnnun olmadığım için işş değitirmeye kalktım
bir anonim şirketinin gazeteye verdiği ilana başvurdum ve bir kaç görüşmeden sonra görüşmenin olumlu olduğunu ve çalıştığım yerden istifa edip iş başı yapacağım tarihi bildirmemi istediler.
Bende istifayı verdim ve iş başı yapabileceğim tarihi onlara söyledim yeni işveren demesinmi kendi içimizde durumu değerlendirip sana dönelim
döndüler : Onlara 15 süre vermemi bir mühendisi denemeye aldıklarını söylediler
sonradan öğrendim ki ilan uzun süre yayınlanmış 1 ayda 3 kişiyi denemişler
bende itiraz ettim istifayı verirdikten sonra bu tavırlarının iş ahlakına uymadığını ve benim mağdur olduğumu anlattım tekrar demesinlermi kendi içimizde değerlendirip sana dönelim
bir daha döndüler verdikleri sözü tutacaklarını ama beğenmezlerse 2 ay içinde çıkartacaklarını peşinen söylediler ses tonlarıda hiç hoş değildi beni işe almaktan hoşnut olmadıkları (acıdıkta aldık edası) ses tonundan anlaşılıyordu
bende onlara allah razı olsun lütfettiniz beyler size gelip sığıntı olacağıma işsiz kalırım onurumu size yedirmem dedim ben sözüömü tuttum istifa ettim sizlwer güvenilecek adam değilsiniz sizinle çalışsam beni yarı yolda bırakmayağınız ne malum deyip telefonu kapattım
sonra patronuma gidip istifadan vazgeçtiğimi söyledim pantron buna sevindi
5 dakka geç kalsam iş görüşmesine gelen birisi ile görüşeceğini söyledi
uzun lafın kısası iş değiştirmekte çok riskli gümümüzde bir iş ilanı uzun süre yayınlanıyorsa aklınıza acaba bu ilan neden bukadar uzun süre yayınlandı 1 ayda elelman bulamadılarmı diye yoksa 10 gün deneyip iştenmi çıkartıyorlar diye şüphelenmekte fayda var yoksa benim başıma gelen sizinde başınıza gelebilir
saygılarımla
saygılarımla
kardeş gerçekten tüylerim diken diken oldu
bence bu firmanın ismini ve adresini verde diğer arkadaşlarda bu dolandırıcıların tezgahına düşmesinler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?