aakerim
Üye
Arkadaşlar iş ne işverende nede teknik elemanlarda bu işi organize etmesi gereken kurum devlettir. Herşey devletten beklenmez ama toplumsal kurallar, yetkilendirme ve denetleme beklenmesi gerekir. Devlet teknik elemanına değer verilecek şekilde korusa örneğin kaç voltta yada hangi durumlarda hangi tip yeterlilik belgeleri ile eleman çalıştırılmasını bir yönetmelik ile net bir şekilde ortaya koysa aksini yapanlarada ceza verse piyasada teknik eleman açığı emin olun var. İstediğimiz değeri ve parayıda o zaman rahatlıkla alırız. İşveren aynı iş yapıldıktan sonra tabiki daha ucuz iş gücü arayacak onca firma neden çin e gidiyor işvereni suçlamak yanlış. Teknik eleman neden ucuza çalışmak zorunda kalıyor çünkü onun yapmam dediğini yapacak belgesi yada gerekli yeterliliği olmayan mutlaka piyasada var denetleyende yok. Mesele yok... Devlet bu işi organize etmeden bu iş çözülmez. Bir örnek vereyim ben grundig de bir bölgenin teknik servis müdürlüğünü yaptım yaptığımız eleman incelemelerinde bir teknik serviste yaklaşık 12 elemanın ki bunlar Elektrik Elektronik yetkili servis elemanı olarak çalışıyorlar 2 yada 3 tanesi belgeli elektrikçi elektronikçi. marangozluktan gelme adam bile vardı içlerinde bu nasıl iş dedim dediler torpili var ona dokunma , bir tanesi fırıncıymış daha önceden bunu kim aldı işe yahu dedim dediler felanca müdürün akrabası .... bu işler böyle dönüyor malesef...