teknik ingilizce

elimde biraz kelime var onları mail adresine gönderdim burayada ekliyorum umarım işinize yarar
 

Ekli dosyalar

  • mesleki ingilizce kelimeler.rar
    6.7 KB · Görüntüleme: 16
tam aradıgın gibi değil ama işine yarar umarım ingilizce teknik terimleri yine ingilizce acıklıyor
 

Ekli dosyalar

  • EEngDictionaryCRC2000.rar
    3.2 MB · Görüntüleme: 12
sözlük gerçekten güzeL...
 
sayin geops, yazdiklarinizdan anladigim kadariyla ingilizce isini bayagi bir ciddiye aliyorsunuz.Size Babylon' u tavsiye ediyorum...En buyuk problemi lisans problemi denilse de, lisans fiyati goz onune alindiginda aslinda mukemmel bir cozum oldugunu kullandikca anliyorsunuz.
Sozluk programi icerisne istediginiz konu ve alana has, istediginiz dilde hazir sozlukler yukleyebiliyorsunuz...
Ister word ister pdf ister web sayfasi ortaminda olun sadece kelimenin ustune tikliyorsunuz.
Mesela ben turkce, arapca ingilizce ve italyanca dilinde, muhendislik teknik sozlukleri agirlikli yaklasik 25 adet sozluk yukledim...Odama araplar geldiginde, takildigim bir kelimeyi pat diye buluyor...Bazen italyanlar geliyor ve cok isime yariyor...( Kelime bilgisi + tarzanca her isi hallediyor..Ayrica mesela mitolojiye olan ilgimden dolayi 25 adet sozlugun icinde mitoloji sozlugu bile var
Bir de sunu anladim ki bir dili ogrenmenin en temel yolu, deyim yerindeyse '' ogrenmek zorunda kalmak'' tan geciyor...Yabanci bir ulkeye gidiyorsunuz, jeneratorunuz ariza yapiyor, servis ile telefonda gorusup derdinizi anlatmak zorunda kalinca mecburen dil ogrenmis oluyorsunuz..Ya da adam telsiz ile falan salteri enerjile filan sigortayi indir dediginde can guvenligi derecesinde onem arzeden kelimeleri ve kaliplari unutamiyorsunuz..gibi..
Size bir cihaz geliyor ve cihazin user's manuel i ingilizce...Cihaz arizalandikca ingilizceniz gelisiyor
Bir de son donemlerde bir cok turk firmasi , internet sitelerine ikinci dil opsiyonunu eklemis durumda...Bilerek ing secip sonra da turkcesinden kontrol ediyorum...
Biraz uzun bir yazi oldu ama sanirim meramimi anlatabildim...Basarilar diliyorum
 
Anlamakta zorlandığın cümleler varsa bence ingilizceyle biraz daha haşır neşir olmalısın , gramerin belki sağlamdir ama biraz daha ing öğretime dayalı kitaplar okumalısın . bencede teknik ing diye birşey yok , teknik terimler vardır . sadece gramerde nesne yerine o teknik terim gelir .ben ing yi çok zorda olsa ( enzor yolu heral ) kendim öğrendim , 6 ay the time dergisine abone olmuştum ve İncirlik havaalanındaki çeşitli dergiler takip ettim ve askerde yapılan sınavı geçerek yurtdışı hak kazandım .hatta kurslara gitmek istedim senin dilbilgin iyi derecede ,sadece konuşma kursuna katılman lazım dediler .sabah ilk işe gelmede BBC online açıp enazaından kulağımız paaslanmasın deyip sürekli dinlerim . bazen bir film açıp sadece dinlerim .İng gerçekten çok nankördür ama zevklidir.. bir yabancıyla konuşmak insana okadar büyük haz verriki.
 
Ewet tespitiniz doru
Bu işi ciddiye alıyorum kendini teknik olarak geliştirmek isteyen lerinde ciddiye alması gereken bir durum bence çünkü türkçe kaynakalardan bi yere kadara öğrene biliyorsunuz işin içine iyice girdiğinizde türkçe kaynaklar yetersiz olmaya başlıor ; ve daha bir sürü neden...
 
Sn. geops size tamamen katılıyorum. İzninizle geçen sene yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum.

Okuduğum üniversitede eğitim dili İngilizce idi. Bölüm dersimizin birinde bazı arkadaşlarımız "Hocam ne olur dersi Türkçe işleyelim, anlamakta zorluk çekiyoruz." demişlerdi. Hocamız da "Bu mesleği yapmak istiyorsanız İngilizce'nizi geliştirmek zorundasınız. Yoksa o güzelim sesli veya sessiz kaynaklardan faydalanamazsınız. Bunun da zararını ileride çok çekersiniz." demişti. Gerçekten çok doğru bir tespit. Bunu sıkıntı yaratmak yerine İngilizce'yi iyi bilmek zorundayız diye düşünüyorum.

Saygılar
 
evet ama plc, dokunmatik ekran, pnömatik, solidworks ve ms-visio konularını içeriyor hem de uygulamalı. Böyle seçenekler de mevcut.
 
hem ing kursu verio hemde dediğn konuları ingilizce mi anlatıo ?

tam olarak Bahsedebilirmisin ve fiat
 
teknik ingilizce konuları ; plc, pnömatik ve elektropnömatik, dokunmatik ekran, solidworks ve ms-visio konularını ve uygulamalarını içeriyor, 50 saatlik bu eğitimin kursiyere maliyeti ise 1000 lira, gruplar 4 kişiden oluşuyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…