Teknik Servisin Bile Yapamadığı Makinaların Tamirini Yapıyoruz.

Katılım
21 Haz 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Merhabalar, başlığı görünce şaşırdığınız gibi; bu kısmen doğrudur. Şuana kadar yaptığımız makinaların yüzde 90'nını, fazla masraf çıkarmadan yapmış bulunmaktayız. Geriye kalan yüzde 10'da Devredeki programlanmış entegrenin yanmasıyla oluşmuş bir arıza olduğu için; fiziksel olarak tamirini yapamadığımız makinalardır. Yaptığımız işleri size kısa kısa özet geçeceğim.

İlk olarak şunu bilmelisiniz ki; Kendi yaptığımız Otomasyon(plc) programlarında, yani sıfırdan yaptığımız makinalarda; dikkat ettiğimiz ve bu husus olmazsa o işi yapmayacağımızı söylemeliyim. Eğer tehlikeli bir makineyse, diğer bir değişle; Yaptığımız makina, insana fiziksel olarak ciddi zararlar verecek türdense, kesinlikle verecek zararlı sensörlerle minimuma indirmek zorundayız. Yani press makinasına sensörler yardımıyla, bir insanın eli girdiğinde makinanın durması gerekir. Aynı şekilde yukarıdan güçlü bir motor ile işlem yapılıyorsa ve eleman buraya eliyle malzemeyi koyuyorsa; önlemler almaktayız. Her iş için sensörler kullanılmasada; 2 butonla çalışmasını sağlamaktayım. Yani operatör 2 eliyle butona basmadan, o makina işlem yapmayacaktır.

Maddiyattan önce, ilk olarak iş güvenliği bizim için çok önemlidir. Bu hususu düşünerek irtibata geçiniz. Benim yaptığım bir programda veya tamirde(müdahale olasılığım varsa) bu işi en güvenli hale getirmek görevimdir. Kendi yaptığım programda; benim hatalarım(yapmadıklarım) yüzünden bir insanın sakat kalmasını istemem.

Yaptığımız işlere gelince;
-Teknik servisin bile yapamadığı veyahutta çok uzun süre makinayı yatıracaksa; isterseniz birde biz bakalım. Çoğunlukla hatalar 1 gün içinde tespit ediyoruz ve malzemeyi o gün içinde tedarik edebilirseniz, o gün içinde yapmış oluyoruz veya ertesi güne kalıyor.

-PLC programı yazma(panosu dahil), mekanik konularda fikirlerimizi sunuyoruz. Mühendisin çizimde düşünmediği konular olabiliyor, bunları ekliyoruz.

-Sürekli arıza yapan ve maliyeti size pahalıya patlayan. Artık o kartı satın almaktan bıktıysanız. Şartlar el verirse; kartın üretimini yapıyoruz, sizin logonuzu koyup size teslim ediyoruz. İsterseniz PCB çizimi, eğer varsa; programını verebiliyoruz.

-Projenize Profesyonel olarak PCB çizimi yapıyoruz, gerekirse bunu baskıyada alabiliyoruz.

-Saat farkı olmaksızın, gecenin 3'ünde bile, o an teknik servisi bulamadıysanız, yardımcı olabiliyoruz. Tabi iş durumuna görede değişebildiği için, telefon ilede destek verebiliyoruz ve malzememizi alıpta geliyoruz.

-Makinayı kimse yapamamış veya çalıştıramadıysanız, bununda desteğini sunmaktayız. Örnek olarak; 2 seneden beri yapılmamış makinalar olabiliyor. orada boşu boşuna yatan makinanızı, çalışır vaziyette getirebiliyoruz.


-Bir sorununuz varsa; arayın görüşelim bu konuda yardımcı olup olamadığımız hakkında bilgi verebiliriz.


Tabiki hiç bir şeyin garantisi olmadığı için, garanti vermiyoruz fakat servisler gibide, gidip gelmeye masraf yazmıyoruz veyahutta makinada uğraştığımız için ücret talep etmiyoruz.


NOT: hiç bir şekilde malzeme tedariği yapmıyoruz(bazı durumlar dışında, gecenin bir vakti, kendi elimizde olan malzemelerden durumu kurtarıyoruz). Geri kalan herşeyde, bir malzemeye veya yedek parçaya ihtiyacımız olduğunda; size bunun listesini verip, eğer mümkünse örneğini verip, bunlara ihtiyacımız olduğunu belirtiyoruz ve tedariğini siz yapıyorsunuz. Diğer bir değişle, PLC'sini, servosunu, panosunu, elektronik malzemesini herşeyini siz tedarik ediyorsunuz. Bunu yapmamızın sebebi; bazı konularda; malzemeyi aldığımız için suç atılması, çok fazla fiyat yazdınız gibi bir durum olabiliyor ama arıza büyükse; malzemesininde pahalı olabileceğini düşünemedikleri için böyle bir durum oluyor. Bunun için Malzemeyi siz alıyorsunuz.



Arayın Görüşelim; 530 385 7065


30 senelik Tecrübe ve çocukluktan beri bi meslekteyiz(baba mesleği), sektörde yetiştiğimiz için, kolaylıkla anlayabiliyoruz arızaları.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,321
Mesajlar
925,290
Kullanıcılar
451,769
Son üye
ilyass5565

Yeni konular

Geri
Üst