Arkadaşlar,sn.zeybek26 ,arkadaşın görüşüne katılıyor ve kendisini kutluyorum.Benim görüşüme göre bu konunun başlığı bile fanatizm veya bencillik yada hizipcilik gibi kokuyor.Ülkemizdeki gerçeklik şudur;eğitim sistemimiz,eğitmeme sistemi olduğundan,mezun olan ister mühendis,ister tekniker,ister teknisyen olsun yetersiz ve boştur.Mühendisler alttakileri,teknikerler hem üsttekileri hem alttakileri,teknisyenler de mühendis,tekniker ve ustaları,ustalar ise diğerlerinin tamamını beğenmezler.Bir şekilde eleştirirler.Bu tavırların içinde kapris,ihtiras,bencillik bulunduğu gibi Türk toplumuna has asker ocağındakine benzer devrecilik gibi huylar da etkili olur.Birbirlerini kabullenmede burnu büyüklük,kapris ve benzeri kötü hasletlerin kabuledilebilir bir yanı yoktur.Kötü hasletlerin dışında her grubun haklı olduğu noktalar da vardır.Ama sorun eğitim sistemindedir.Boş tın,tın bir mühendisin,tın tın bir teknikerden,tın tın bir teknisyenden,tın tın bir ustadan hiç bir farkı yoktur.Malesef her gruptan bir çok tın tın kafalı kendisini profesör gibi göstermekten hiç çekinmemektedir.Ülkemizde işinin hakkını veren gerçekten mühendis,grçekten tekniker,gerçekten teknisyen,gerçekten usta bütünün içinde azınlıktadır.Ben teknisyenim ve 4/4 lük bir teknisyen olduğuma inanıyorum ve hiç bir grupla meselem yok.İşinin ehli olan mühendisinde teknikerinde,teknisyeninde,ustanında elini öperim,severim,sayarım.4/4 lük bir alt grubun eline su dökemiyecek mühendisler olabiliyor.Mesela forumumuzda katılımcıların yazılarından ben kendimce seviyelerini anlayabiliyorum.Aklıma şu an gelmeyenler affetsin lütfen;ethem güner,fahriyetiş,burçin,gençarkadaş,edremit,kaelsemih,günerdr,şef,hiçbirşey evet ben bu arkadaşların,sıfatları ne olursa olsun mesleki olarak 4/4 lük olduklarına inanıyorum.Sayın arkadaşlarım tabiki hem tüm meslektaşların ortak ve hem de grup,grup dağ gibi sorunlarımız olduğunu kabul ediyorum.Ama hizipçilik,grupçuluk boyutuna varırsak hiç bir şeyi çözemeyiz.Bütün gruplar ayrı gayrı olmadan bütüne yönelik çözümler üretip enerji bakanlığı başta olmak üzere gerekli yerlerde gerekli demokratik yollarda sorunların üstesinden gelmeliyiz.Çözümler çağdaş,adaletli mantıklı olmalıdır.Her grupta işbilmezlerin önüne geçilmelidir.Takdir edersiniz ki 4/4 lük bir mühendis ile 4/4 lük bir tekniker,teknisyen veya usta bir olamaz.En azından 4/4 lük bir mühendis ile 4/4 lük bir tekniker de bir olamaz aynı yetkide olamaz.İşte ülkemizde şimdiye dek yapılan olaya hizipçilik ile yaklaşıp her seferinde kantarın topuzu bir hizipten yana adaletsiz bir şekilde kaymış ve bakanlık,bazen mühendislerin ekmeğine yağ sürmüş,bazen diğerlerinin ekmeğine.Bunun böyle gitmeyeceği aşikar adaletsizliklerin önüne geçilmeli,bilen ile bilmeyen bir tutulmamalı,bu yetki konusuda nasıl adaletli,çağdaş ve bilimsel olacak sa öyle tekrar düzenlenmeli ve hiç bir grubun baskısına boyun eğilmeden sonuca gidilmelidir.
Sonuç olarak bu olay birbirimizle post kavgası olmaktan çıkmadıkça çözülemez.