teknikerleri savunan kimse yokmu arkdaşlar

Merhaba Arkadaşlar.

Forumumuzda çok net olarak algılayamadığım ustalık belgesi nasıl alınır Ustalık belgesi Teknik Öğretmenler,teknikerler,teknisyenler hangi sınıfa girer ne kadar yetkileri vardır gibi sorulara biraz önce Bayındırlık Bakanlığı ve ÇIRAKLIK, MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ GELİŞTİRME VE YAYGINLAŞTIRMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI ile yaptığım telefon görüşmleri sonucu sizleride bilgilendirme gereği duydum.

Ustalık Belgesi Orta okul mezunu olmak şartı ile çıraklık eğitim merkezlerinden kursa ve sınava tabi tutulduktan sonra alabilirsiniz.Yada Meslek Lisesi mezunu olup milli eğitimin sınavına katılarak sahip olabilirsiniz.
Yetkileri Fen Adamları yönetmeliği.3.gruba dahilsiniz.

Gelelim Teknik Öğretmenlik okuyan arkadaşlara.
Ustalık belgesi verilmemektedir.Ama çıraklık eğitim merkezlerine başvurarak diploma gösterip işyeri açma belgesini alabilirsiniz.
Yetkileri Fen Adamları yönetmeliği.1.gruba dahilsiniz

2yıl Meslek yüksek okulu okuyan arkadaşlarda çıraklık eğitim merkezlerine başvurarak diploma gösterip işyeri açma belgesini alabilirsiniz.
Yetkileri Fen Adamları yönetmeliği.2.gruba dahilsiniz.

Birde Meslek Yüksek Okulunda End.Elektronik mezunu olan arkadaşlar ve benim için ÇIRAKLIK, MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ GELİŞTİRME VE YAYGINLAŞTIRMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI ile yaptığım görüşmede Elektronik ve elektrik teknolojisi olarak bölümler birleştiği için Fen adamları yönetmeliğine göre bizlerde 2.gruba dahil olmuşuz bilginize.

Birde arkadaşlar Fen Adamları Yönetmeliğini Bayındırlık Ve İskan Bakanlığı altında Teknik araştırma ve Uygulama Müdürlüğü hazırlıyormuş yani en yetkili merci burasıdır.Buraylada yaptığım telefon görüşmesinde yetkilerimizin az olduğunu belirtim bunun üzerine bir çalışmaları olduğunu ama sizin gibi arkadaşlarında taleplerini yazılı ve iadeli tahütlü bize ulaştırmalısınız dedi.
Bu konu için siz arkadaşlarda biraz araştırarak.Yetkili mercilere toplu olarak yazılı isteklerimizi belirtirsek Fen adamları yönetmeliği değişebir.Bu söylediğimi o bölümdeki tek elektrik mühendisi olan Sadi Dinçer ve Onun Müdürü Ersin Bey Söylemektedir.

Hadi Ne duruyoruz harekete geçelim birlikten kuvvet doğar arkadaşlar.

Kontrolkalemi.com üyelerine duyrulur.
 
sizlere katılmamak elde değil bende teknikerim belki şu anda yüksele bileceğim en büyük pozisyondayım teknik üdürüm ama bu kısıtlamalardan dolayı keske mühendis olsaydım diyorum
 
teknikerlere çogu yerde gerektigi kadar deger verilmemesinin nedeni çogu iş verenin veya piyasadaki adamın bir teknikerin neyin egimini aldıgını ünüiverstede hangi dersleri gördügününasıl bir ortamda yetiştigini bilmemesindendir ve şu klasik 30kw imza yetkisi sınırının olması sorunudur
görünen köy klavuz istemez
yol ,su, elektrik ister
 
ben öncelikle tekniker olsun müh. olsun arkadaşlarımızın iyibir şekilde okullarda yetiştirildiklerine inanmıyorum.öncelikle okullardaki öğrenim durumunu düzelmesi gerekiyor.geçenlerde bizim şirkete 2 tane elektrik teknikeri geldi,daha arkadaşlar kontaktörün yapısı nasıl onu bile bilmiyorlar .dedikleri abi biz projeci olacagız.biraz meslektaşlarımdan istegim rahatlıktan önce mesleğini iyi bir şekilde öğrenip ondan sonra istesede istemese de hakkını her yerde savunursunuz.
 

İsa42 kardeşime tamamen katılıyorum. Okullarda eğitim kalitesi düşük, öğrencilerde öğrenme isteği yok ilerde ben bu işten ekmek yiyeceğim mesleğimi öğreneyim çabası gayreti yok. Bir kaç istisna hariç çoğu satjerim isa42'nin dediği tarzdaydı.
İş hayatım boyunca çok farklı örnekler gördüm teklas fabrikasında elektronik teknikerinin piyasadaki mühendislerin %80'ninden fazla maaş aldığını (7-8 sene önce) , şantiyenin birinde şantiye şefinin inşaat teknikeri olduğunu (kağıt üzerinde evrakta farklı bir mühendis) gibi birçok örnek gördüm.

Neticede kendini yetiştiren zeki ve uyanık olan kazanıyor bu memlekette.
 
Merhaba arkadaşlar elektrik teknikeri olarak herşeyi bir kenara bırakın odamızın kurulması için güç birliği yapalım. Nasılmı buyrun teknikerler birliği istanbul şubesi veya istanbul dışındaki arkadaşlar için ankara merkezi. Evet yapmamız gereken sadece odanın kurulması için destek çünkü bu odanın kurulmasına en çok ihtiyacı olan bölüm elektrik tir arkadaşlar. Bilmiyorum anlatabildimmi. Burada teknik olarak her şeyi paylaşabiliriz yeterki gücümüzü ortaya koyalım. Istanbul şubesi tel 02126545485 05549751324
 
Arkadaşlar teknikerler olarak odamızı kurmamız kesinlikle gerekli en çokta elektrik bölümüne.o yüzden gelin teknikerler birliğine destek verin odamızın kurulması için ne gerekiyor ise yapalım ve her şeyi paylaşalım. Selamlar tel 02126545485 - 0554 9751324 teknikerler birliği istanbul şubesi
 
açıkcası müsait bi zamanda bende odaya gidip üyeliğimi yapmak istiyorum ahmet bey sağolsun aradı bilgilendirme yaptı adresini telefonunu verdi ancak bizim haklarımız biraz çıkmazda gibi çünki piyasada (küçümsemiyorum) ama bırakın liseyi ilkokul mezunlarıymışız gibi bir gözle bakılıyor ne mezunusun dediğimde meslek yüksek okulu dediğimde heeeeeee 2 yıllık yani deip bi küçümseniyor umarım bir gün dileklerimiz isteklerimiz gerçek olur.
 

sayın arkadaşım merhaba
ben teknikerler birliği istanbul şube başkanı ahmet şentürk. seninle tanışmak istiyorum ve eğer uygun ise şubemize davet ediyorum.
 
Mesleki okulların kaderi bir belirsizlik içindedir gidiyor. Meslek liseleri olsun , myo olsun, teknik fakülte mezunlarımız olsun hepsi mesleğinin gerektirdiği şekilde, sıfatta, maaşta çalışamıyor. Ben myo mezunuyum yapmadığım iş kalmadı satış danışmanlığından tutun boyacılığa kadar herşey yaptım. Çünkü ülkemizde para kazanmanın başka yolu yok. Haramdan korkarım o yüzden mesleğim olmasa dahi helal olsun diye bu işlere girdim ve çalıştım. Şuan çok şükür özel sektörde kendi mesleğimi icra ediyorum. Düşünsenize gelmişsiniz en verimli çağlarınıza yaş 24-25 askerlik bitmiş ev halkı gözünüze bakıyor oğlum gir bir işede çalış böyle olmaz!!!!. Ama bakıyorsunuz özel sektör kendi ünvanınızda iş vermiyor para vermiyor hafta tatili vermiyor. 1 tane Zeytinden 1 kg yağ nasıl çıkartırım diye uğraşıyor. Oturup düşünüyorsunuz ben nerdeyim ??? Ben neden bu kadar emek sarfettim??? Madem gidip kasiyerlik yapacaktım neden teknik eğitim aldım kafa patlattım ??? İş bulamazsam nasıl ev bark sahibi olurum geçinirim??? Oğlum nerde çalışıyorsun diyen yan komşuya nasıl derim evde oturuyorum??? o kadar çok soru kombinasyonu var ki... Ve inanın bu soruları hepimiz kendimize soruyoruz. Peki sonuca ulaşmak için ne yapmak lazım diye düşünüyorsunuz. Diyorsunuzki kpss ye gireyim memur olayım en azından sabit maaşı var hafta tatılı var. Kpss ye giriyorsunuz %1 lik dilimde olmanıza rağmen yerleşemiyorsunuz neden? Kadro yok. Varsada sana yok mülakaatta eliyorlar. Baktınız kpss de yalan oldu. Ve günden güne eşin dostun üzerinizde olan baskısı artmaya başladı.

Şimdi size soruyorum; ''Siz olsanız isyan bayrağını çekmezmiydiniz??''

Devlet en azından mesleki standartları belirleyip bu sıfattakı adamı bu maaşla bu sıfatla bu kosullarda calıtıramazsın diyemez mi?? Bu bu kadar zormu?

Ve nokta .
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…