teknikerlerin neden hiç yetkisi yok

istisnalar kardeş istisnalar kaidei bozmaz siz geneline bakın şuan marangozluk yapan Elektrik teknikerleri var

Mühendis olupda manavlık yapanlarda var.Sorun hem Mühendisin hemde
Teknikerin yeterli ve tam olarak eğitilmesiyle çözülür.Çünkü ülke
eğitimli insanlar sayesinde kalkınır.İsraf azalır.Mühendislerin yapıtğı
projelerin çoğunluğunda mühendislik katsayısının %100 olduğunu hem bilirim,hemde bunca yıllık iş hayatımda görmüşümdür.
Ünvanların kavgası diye birşey olamaz.Üsttekinin yukarı çıkması ancak altındakini yukarı çekmesiyle olur.Neyin kavgasını yaparlar hala anlamış değilimdir.Müşavir Mühendis olupta işyerlerine gelip iyileştirme yapan,
bırak yapmayı öneren mühendis daha görmedim.Onlarda ellerindeki
imkanları kaybetmeye başladılar farkında değiller,çünkü Mühendislik Fakültelerinden mezun olanların diplomalarında artık ünvan yazmıyor.
Sadece lisans diplomasını almaya hak kazanmıştır diyor.Yani onlar içinde zor günler kapıda.
Teknik insanlar olarak güçlerimizi birleştirip haklarımızı savunmalıyız.
 
arkadaslar..
maaşlardan şıkayet edılıyor çogu arkadasımızda bundan yakınıyor ama allah rızası ıcın bırde madalyonun diğer yuzunden bakın...
ben bir firamanın projelendırme depertman şefi olarak çalışıyorum..
ve gecenlerde bir kaç teknik ressam ihtiyacı duydum ve bu konu ıle ılan verdım..
piyasada elk tek ressamları 1000 - 1200 arası maaş veriyoruz yol - yemek ssk bunlarda ekstra..
28 cv ve içlerinde her biri ben bu işi senelerdır yapıyorum dıyor ve önlerıne kağıt kalem koyum bir gerilim dusumu yapmalarını ıstedığımde
hepsı yuzume bakıyordu fakat maaşı az bulunup burun kıvırıyorlar..
arkadaslar bir meslek dalında kendınızı kabullendırdınızmı vede o dalda ıyı oldunuzmu bır şekılde emeklerınızın karşılığını alırsınız merak etmeyın..
emın olun bu piyasada işi bilen bir kişi sayısı çok az...
ve ınanın benım yaptığım bir çok projede kontrolum teknısyen bıle vardı..
kendınızı ıyı yetiştirin vede fırsatlarınızı kesınlıkle değerlendırın..

başarı dolu yaşamlarınız olur ınsallah
 
Bence yönetmelik veya yasayı çıkartanların mühendis oluşu olabilir mi? Hiç böyle düşüneniz oldu mu?
 

nazif bey yanlız şunu atlıyorsunuz.

teknik eleman 1000-1200 alıyor ve bomboş bir şekilde işe başlıyor. ama mühendisler de bomboş işe başlıyor fakat 2000-2500 lira ile iş başı yapıyor.

bu o kadar büyük bir motivasyon ki adamın zihnini açıyor.

parayı gösterince istediğin adama istediğin işi yaptırırsın. sonra mühendis 8-6 çalışıyor. teknik eleman 3 vardiya çalışıyor zombi gibi kafa ile plc'ye bağlanıp arıza arıyor.

diğer mühendisler kendi aralarında rekabet ederken teknik elamanlara karşı müthiş bir güç birliği yapıyorlar.

1 sene sonra mühendis altına arabayı çekiyor. yaptığı hiç bir şey de yok. teknikerin şahin alması 5 seneyi buluyor maalesef işler böyle yürüyor.

mühendis ile teknik eleman arasındaki farkı işletmeler açıyor.
 
bu cümlelere birebir katılıyorum keşke diyorum fakülte bitirseydim myo ile hiç uğraşmasaydım hata ettim çok hata.
 
kimse 2000 -2500 lira ile sıfırdan işe başlamıyor maalesef. keşke başlasa. eğer başlıyor ise iyi bir üniversiteden mezundur. yabancı dili iyidir vesaire. mühendis mezun olduğunda doğrudur hiç bir şey bilmez. yankeski ile kablo sıyırmayı bilmez. asenkron motorun sadece teorisini bilir. tek faz gösterimini bilir. enerji bağlantısını yapamaz. ama fark şu mühendise bir kere iki kere gösterince kapar. çünkü mühendis işin mantığını öğrenmiştir. bilgiye ulaşmanın yolunu bilir. en az 4 yıl o okula devam eden hiç bir şey öğrenmese bile gördüklerini kavraması bir teknikerden veya teknisyenden daha farklıdır. hadise şu ki insan işine kendini verecek. bir insan marangoz ise ben en iyisi olmalıyım işimi en iyi yapmalıyım demeli. yoksa mühendis olmak veya tekniker teknisyen olmak çok mühim değil. iş maaşa gelince asgari ücretin az üstünde işe başlayan mühendisler var çevremde. ama adam 4 yılını vermiş iyi veya kötü. bir imtihan neticesinde üniversiteye giriş yapabilmiş. bırakın da maaşı biraz farklı olsun.
 
teknikerler müdendisin asıl yardımcı sı dir ama bu türkiyede uygulanmıyor
iyi yetiştirmiş bir tekniker herzaman iyi bir yere gelebilir ama çzel sektörde bu zor
çünkü özel sektör 1000 tl gibi bir fiyatla müdendiscik çalıştırıyor bu yüzden degeri az
yetkiye gelince bunuda büyüklerimizin takdirine bırakıyorum...
 
Butonla start stop verme işi basit şeyler tabi ki yapamayacak arkadaşlarda var.Liseyi bitirmiş önlisans okumuş bir kişiye nasıl yetki verilebilir ki , bi düşünün eğitimini bitirmiş bir teknikerin çalışacağı alanda hemen imza yetkisi bence çok saçma , zaten aldığı eğitim profesyonel bir eğitim değil çoğu myo pratikte geçekten çok geride, yapmak isteyenler yapmaya çalışıyor fakat zaman kısıtlı ve Elektrik olsun Elektronik olsun 2 sene içinde inşaat elektriğinden tutun uçak sanayi sistemlerinin alt yapısına kadar vermeye çalışıyorlar.mezun olan bir kişi hangi işi yapacağına karar vermesi nasıl olur sizce? Zaten şu an ki muzun olan arkadaşlar 4 işlemi zor yapıyorlar , üzücü bir durum.Eğitim sistemi çok yanlış bende myo 2010 end.elektronik mezunuyum.Hocamız bize pıc proğramlamayı öğretmeye başlamıştı , ilk dönem bitti , ikinci dönem müdür beyler ders müfredatını kabul etmediler neymiş entegrenin çalışma prensibini öğrenecekmişiz bahsedilen entegre 40 yıl önce kullanılıyordu şu an piyasada bulamassın.Çok saçma bişey değil mi sizce gelişen teknolojiyi yeniliği 40 yıl geriden takip ediyoruz çoğu mühendisliklerde de böyle . Neyse meslek liselerinde öğrenciler mesleği biraz öğreniyorlar geri kalan ezbere myo'na geldiklerinde bakıyorlar biraz sıkı çalışan çalışıyor çalışmayan zaman geçiriyor bırakıp gidende çok yani , düz liseden myo'na gelenler hocaları anlattıklarını zor kavrayıp ve ya ezberleyerek geçiyorlar çoğu bişey anlamıyor kendi ağızlarıyla söylüyorlar çünkü pratik yok . EĞİTİMDE DURUM BU KENDİNİ GELİŞTİRENLERE BİLGİLİ ARKADAŞLARIMA HİÇBİR LAFIM YOK ONLAR ZATEN PROFESYONEL...
 
bursada büyük işletmelerde mühendisler en az 2000 lira ile işbaşı yapıyorlar. 8 yıldır bu işin içindeyim kendi tecrübelerime mi inanayım size mi inanayım. mühendis ile teknikerim işi kavrama seviyesi aynı değildir. fakat bu ileride uçuruma dönüşmektedir. büyük işletmelerde mühendisler 8 yıl sonra 4000 lira gibi bir maaşa ulaşmaktadır. tekniker maaşı hala 1200 lira seviyesindedir. ODTÜ mezunu bir mühendisi 3 lü vardiya orta okul-lise mezunu ustalar ile aynı vardiyaya ver bakalım bir de düşük bir üniversite mezunu bir mühendisi 8-6 vardiyasına 2000 lira maaş ile başlat farkı sen karşılaştır.
 
Bende teknikerim.Bir mühendisten duymuştum "mühendislik herşeyi bilmek değildir ne aradığını nerede bulabileceğini bilmektir" demişti.Kabahat ne mühendislerde nede teknikerlerde,yeterli eğitim vermeden diplomayı verenlerde.Ne mühendisler gördüm akım yoğunluğu hesabını yapamayan (özellikle difaze sistemlerde),ne teknisyen ve teknikerler gördüm vaevien anahtar bağlantısını yapamayan vede motor etiketi okumasını bilmeyen.Selam olsun kendini geliştirmiş mesleğine saygı duyan mühendis,tekniker,teknisyen ve fen adamlarına.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…