Telefon şarj şeması bilenler


inanılmaz derece yavaş şarj ediyor. öyle yavaş ki; batarya boşaldığında telefonun açık kalmasına bile yeterli gelmiyor açılırken kapanıyor telefonum
şarj ettiğim telefon Nokia - N8 usb den şarj ediyorum

ben nerede yannış yaptım

araba çakmak kısmından telefon şarj eden aparat aldım, onun içinde birçok devre elemanı varken ben neden 1tek regülatör kullanıyorum?
bir başka projede usb girişinin -ucuna direnç bağlandığını görmüştüm 1ohm 0.5w bağladığını yazmış adam. bende 100ohm vardı onu bağlıyim bakiyim ne olacak dedim bişe değişmedi
 
Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, yeni konu açmak istemedim.Umarım farkedersiniz.
Tabletimin şarj girişi sık sık arızalanıyor.Bende şöyle bir yöntem düşündüm.Bataryasının + ve - kutuplarından dışarı kablo bağlantısı yapacağım.Nokia telefonlardaki dişi şarj giriş aparatından takacağım.Bu şekilde nokia şarj aletiyle şarj edeceğim.
Bununla ilgili bilgi buldum.Sözkonusu forumda doğrudan bataryaya bağlanan şarjla bataryanın ömrünün çabuk biteceği yazıyor.Doğru mudur? Ne dersiniz?
 

Malesef olmaz. Tabletin pili lityum pildir ve bahsettiginiz sekilde sarj etmek isterseniz ciddi patlama ve yaralanmalara sebep olabilirsiniz.

Uygun bir sarj regulatoru olmadan kullanilmaz.

Sanal alisveris sitelerinde tek hucreli lityum pil sarj devreleri var araya boyle bir devre koyarsaniz olur. Bu devre sarj akim ve gerilimini kontrol altinda tutar. O zaman olur.
 
Teşekkür ederim hocam.Araştırdım.
Şarj akımı: 1A
Şarj hassasiyeti: 1.5%.
Giriş gerilimi: 4.5V-5.5V.
Tam şarj gerilim: 4.2V.

Fakat tabletimin bataryası 3.7 volt. 3 amper olarak hatırlıyorum.Yukarıdaki özellikte devre bu bataryama uyar mı?
 
Son düzenleme:
Usbnin lehimleri zayıflamıştır tamir et veya ettir Hak başka dert vermesin yazmasın.
 
Pil aşrj cihazı ile yaparsın veya modül kart var onla düşündüğünü yapabilirsin ama bence yine tamir ettir ama başkasına yakın zamanda yaptrıp tekrar bozulduğunu da belirt.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…