Telefon adaptörü hakkında.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan koc006
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

koc006

Üye
Merhaba ,

Evde bir köşede bulduğum eski Nokia telefonlarına ait şarj adaptörünün çıkış voltajı 5.3v.
Multimetre ile ölçüm yaptığımda 5.86v gibi değer okuyorum bu değer sizce normal mi ? Bu tip adaptörlerde çıkış neyse o sabit voltaj değeri alınmıyor muydu ?

Ekli dosyalar

• IMG_1115.webp
    IMG_1115.webp
    132.2 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_1117.webp
    IMG_1117.webp
    203.2 KB · Görüntüleme: 15
Merhaba ,

Evde bir köşede bulduğum eski Nokia telefonlarına ait şarj adaptörünün çıkış voltajı 5.3v.
Multimetre ile ölçüm yaptığımda 5.86v gibi değer okuyorum bu değer sizce normal mi ? Bu tip adaptörlerde çıkış neyse o sabit voltaj değeri alınmıyor muydu ?
Ölçü aletinin yanlış ölçüyor olması daha büyük ihtimal. Rüştünü ispat etmiş bir ölçü aletiyle karşılatırın.

Merhaba ,

güzel insan, her şey normal. içiniz rahat olsun. ölçtüğünüz voltaj boşta olan, yüksüz voltajdır. rahatlıkla 5 volt ihtiyacı olan yerde kullanabilirsiniz.

Ölçü aletinin yanlış ölçüyor olması daha büyük ihtimal. Rüştünü ispat etmiş bir ölçü aletiyle karşılatırın.
Yok Rüştünü ispat etmiş cihazımda var oda aynı ölçtü. İlk göz ağrım sarı civcivimde sorun yok. 😉

güzel insan, her şey normal. içiniz rahat olsun. ölçtüğünüz voltaj boşta olan, yüksüz voltajdır. rahatlıkla 5 volt ihtiyacı olan yerde kullanabilirsiniz.
Evet ustam yüke binince düşüyor voltaj. onu biliyorum . Sanki bana biraz fazla geldi gibi değer o yüzden sormak istedim

Maalesef yok. Diğer kaliteli multimetre de aynı değerleri verdi ustam.
Eski adaptörlerde 5.8voltları hatta 7 voltları gördüğümü hatırlıyorum. Eski adaptörler sabit voltaj üzerine çalışmıyor. Geneli de 5 volt 350ma, 4.85 volt 450ma gibi değerlerdeydi sanırım. Yani 0.5a bile veremeyen adaptörler ama boşta voltajları çok saçmalayan cinslerden. Yük durumunda da voltajları çok düşüyor.

Bu tip bir adaptörü ışıldağın içine koydum, neredeyse 2 günü buluyordu doldurması. TP4056 modülünde hiç mavi (dolu) ışığını yaktıramadı. Geçen değiştirdim bu ucuz çinlilerin adaptörlerinden birisini 5v 2a verebilenlerden koydum ışıldağın içinde 2-3 saatte dolduruyor.

Yani kullanacağın yere göre basit bir iş yapacaksan kullan ama şarj için özellikle TP4056lı sistemlerde pek işlevsel olmuyor. Zaten yük çekerken çıkış voltajını takip et çok düşer.

Forum istatistikleri

Konular
133,388
Kullanıcılar
459,260
Son üye
cumhur003

Yeni konular

Geri