redwhite69
Üye
Arkadaşlar aranızda yeni üyeyim plc işlerine de henüz yeni başladım şimdilik giriş seviyesindeyim. birbirinden bağımsız iki makine seri halde çalışıyor ben şalteri çevirdiğimde ikisininde aynı hızda çalışmasını istiyordum yani senkronizasyon yapmaya çalıştım ama beceremedim ne denediysem olmadı aynı makinenin çin malını almıştık Allahın çinlisi nasıl yapmış ona bakayım dedim bende delta plc var telemecanique kullanmış adamlar ayrıca program şifreli kurcalıyım falan derken yazılımını çok basit bir şekilde şifresini kırmayı buldum
sırayla anlatıyorum.
1- önce plc deki yazılımı pc ye aktarın
2- aktardığınız dosyayı sağ tıklayıp birlikte aç diyin ve wordpad i seçin
3- wordpad ile açıldıktan sonra plc ye gönderilen yazılımın text komutlardan olduğunu göreceksiniz
4- wordpad ile açtığınızda ctrl+f tuşuna basın bul penceresi çıkacak
5- bu pencereye password yazın enter a basın
6-<Password>$</Password> yazısını bulucak benimkinde şifre $ olarak gözüküyodu 1 yaptım ve kaydettim wordpad te sonra twidosoft ile açtım şifre istedi yine bende 1 yazdım açıldı
özet= twd uzantılı yazılım dosyasını wordpad ile açıyoruz ve password kelimesini aratıyoruz. <Password>????</Password> yazan satırı bulup soru işaretlerinin yerine ne istersek yazıyoruz ve kaydediyoruz.
şifremiz kırılmıştır.
sırayla anlatıyorum.
1- önce plc deki yazılımı pc ye aktarın
2- aktardığınız dosyayı sağ tıklayıp birlikte aç diyin ve wordpad i seçin
3- wordpad ile açıldıktan sonra plc ye gönderilen yazılımın text komutlardan olduğunu göreceksiniz
4- wordpad ile açtığınızda ctrl+f tuşuna basın bul penceresi çıkacak
5- bu pencereye password yazın enter a basın
6-<Password>$</Password> yazısını bulucak benimkinde şifre $ olarak gözüküyodu 1 yaptım ve kaydettim wordpad te sonra twidosoft ile açtım şifre istedi yine bende 1 yazdım açıldı
özet= twd uzantılı yazılım dosyasını wordpad ile açıyoruz ve password kelimesini aratıyoruz. <Password>????</Password> yazan satırı bulup soru işaretlerinin yerine ne istersek yazıyoruz ve kaydediyoruz.
şifremiz kırılmıştır.