redskymuscular
Katılımcı Üye
- Katılım
- 1 Kas 2012
- Mesajlar
- 1,335
- Puanları
- 56
Aradan geçen süre zarfında herhangi bir netlik oluşmamış galiba
İnşaat demiri çabuk paslanır bu nedenle bakır bundan etkilenmesin diye bu işlem yapılmış.Ama ben daha önce temel topraklaması yaptım İstanbul AUTOPYA işmerkezinde temel topraklamasında galvaniz şerit kullandırdılar bakır değil ve o topraklama binanın çaıtısına kadar temelden çıktı.Sizin temel topraklaması sandığınız şey bence Elektrik tesisat topraklaması olabilir.sorum tam olarak şu topraklama iletkenini (bakır iletken)
1. inşaat demirine bağlayarak
2. spriral boru içerisinde götürürerek
beton içerisinde bırakıyorlardı.
Kendimce spiral boru içerisinde hava kalabilecğini bu da bakırın ömrünü azaltacağını bu nedenle inşaat demirine klipsle bağlanmasının sağlıklı olacağını söyledim.
Israrla neden göstermeksizin spiral boru içerisinde beton içerisinde bırakıldı. Bilimsel bir nedeni var mı öğrenmek istedim.
Teşekkürler
galvaniz şerit olsa bence daha mantıklı ve galvanizi inşaat demirlerine telle bağlayıp çıkmak daha doğru bir işlem.Sizin dediğiniz gibi temel topraklaması bakır ve spiralle yapıldığında binaya yıldırım veya şimşek düştüğünde ne kadar faydalı olur.Beton havasız ortam değildir yanlış biliyorsunuz beton hava geçirir ve özellikle marmara,karadeniz bölgelerinde 5-10 yıllık binaların inşaat demirlerini inceleyin hatta internete bile resimlerini bulabilirsiniz!İnşaat demiri diye bir şey kalmıyor pas yüzünden beton içinde bile!...Yaptığımız temel topraklamaydı. Temel topraklama sadece galvenizle değil bakırla da yapılır. Temelden çatıya kadar beton içerisinden cıktık. Yani bakırı spiral boruya koyduk. Boruyuda beton içerisinde bıraktık. Beton içerisi havasız ortam dolayısıyla paslanma olacağını düşünmüyorum. Spiral kullanmamız niçin gerekli onuda bulamıyorum. Bence faydasından çok zararı var gibi