borakaan
Üye
İyi akşamlar arkadaşlar bugün bir teklif vermek üzere bir işe gittim,burada temel topraklama projesini inceledim.Bodrum katta binanın temelleri enine ve boyuna komple galvaniz şerit döşenmişti.İki yerde eşpotansiyel barası için çıkış verilmişti.Ve on adet kolondanda zemin katına çıkış verilmişti,zemin kattanda bina dışına bu on adet çıkış verilmişti uçlarınada Q=20mm 1,5mt çubuk çakılmıştı.Çubuklar arasıda Q=10mm galvaniz telle birbirine bağlanmıştı ve çubuklar menhol içinde gösteriyordu.Üst katlarada bir veya iki yerden çıkış gösteriyordu eşpotasiyel barası için.Ve bunların boru içinde galvaniz telle çıkacağını gösteriyordu.Benim kafama takılan bodrumdan üst kata galvaniz şeritle mi çıkılacak yoksa galvaniz telle mi çıkılacak.Biliyorsunuz bu topraklama işi yeni başladı burasıda bir sosyal tesis sonradan başımın ağırmaması için bu konuda teorik bilgisi ve özellikle uygulama bilgisi olan arkadaşlarımın yardımlarını bekliyorum.Çünkü bu iş geri dönüşü olmayan ve hatası telafi edilemeyecek bir iş bu konuda değerli fikirlerinizi bekliyorum.