Tenis topu atma makinesi dahili bataryayı hariciye çevirme hakkında

Merhaba arkadaşlar, bende bir tane tenis topu atma makinesi var, kendi dahili bataryası var, dahili bataryası yaklaşık 3 saat gidiyor her 3 saatlik antrenmanda bir 30-40 kg'luk makineyi eve götürüp şarj etmem gerekiyor,

bu sorunu çözebilmek için içindeki dahili bataryayı hariciye dönüştürüp her 2-3 saatlik antrenman sonraası sadece harici bataryayı eve götürüp şarj edip sadece bataryayı taşımak gibi bir fikrim var ama bunu nasıl yapabileceğimi veya kime yaptırabileceğimi öğrenmek istiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, istanbul başakşehirdeyim

başlık açarken istemeden kural dışı bir şey yaptıysam kusuruma bakmayınız

Screenshot_1.webps-l1600-2.webps-l1600-3.webps-l1600-8.webpWhatsApp Image 2026-04-30 at 12.24.21.webpWhatsApp Image 2026-05-02 at 08.29.36.webpWhatsApp Image 2026-05-02 at 08.29.50.webp

güzel insan, zor bir soru ve kolay olabilecek alternatif çözümleri var. birincisi, korta kablo çekmek. ikinci iş o makineyi sökmeden hiç kimse bataryanın sökülebilir olduğunu söyleyemez. ve sökülebilir olsa bile kapak ve montaj sorunu olacaktır. sonuçta makinenin yanına kablo çekmek, orijinalliği bozmadan yapılabilecek en kolay çözüm görünüyor.

@paskomya üstadın söylediği gibi çözüm daha mantıklı.

Aslında yapılacak "şey" bir Power Bank
Uygun amperde bir batarya ile, makinenin içinde olan aküyü şarj edebilirsiniz.

Bu Power Bank yine uygun bir cihazla şarj edilebilir.
Ve makinenin orjinalliği bozulmaz.
dc_dc_stepdown.webp
24V 10 veya 15 Ah LifePO4 Lityum Batarya ve XI3015 Step Down kart kullanılarak yapılabilir

Yalnız, basit görünmesine rağmen, güvendiünüz bir ustaya götürmanizde fayda var.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
güzel insan, zor bir soru ve kolay olabilecek alternatif çözümleri var. birincisi, korta kablo çekmek. ikinci iş o makineyi sökmeden hiç kimse bataryanın sökülebilir olduğunu söyleyemez. ve sökülebilir olsa bile kapak ve montaj sorunu olacaktır. sonuçta makinenin yanına kablo çekmek, orijinalliği bozmadan yapılabilecek en kolay çözüm görünüyor.
Ustam ilk aklıma gelen o tabi ama malesef kortun olduğu yere kablo çekmek imkansız, bir şekilde makineyi yerinden kıpırdatmadan orada şarj etmem lazım taşıyabileceğim bir şeyle

@paskomya üstadın söylediği gibi çözüm daha mantıklı.

Aslında yapılacak "şey" bir Power Bank
Uygun amperde bir batarya ile, makinenin içinde olan aküyü şarj edebilirsiniz.

Bu Power Bank yine uygun bir cihazla şarj edilebilir.
Ve makinenin orjinalliği bozulmaz.

Yalnız, basit görünmesine rağmen, güvendiünüz bir ustaya götürmanizde fayda var.
Ustam şuanda makineyi açtırıp kurcalatmadan en akıllıcası bu gibi duruyor, makine elektrik, amper vs özelliklerini biliyorsunuz, bana tavsiye edebileceğiniz hazır bir powerbank var mı satılan?

Ustam ilk aklıma gelen o tabi ama malesef kortun olduğu yere kablo çekmek imkansız, bir şekilde makineyi yerinden kıpırdatmadan orada şarj etmem lazım taşıyabileceğim bir şeyle

Ustam şuanda makineyi açtırıp kurcalatmadan en akıllıcası bu gibi duruyor, makine elektrik, amper vs özelliklerini biliyorsunuz, bana tavsiye edebileceğiniz hazır bir powerbank var mı satılan?
Aslında yapılacak işlem çok basit.
Makinenin içi açılmayacak (neredeyse)

Sadece aynı konnektörden (adaptörün üzerindeki) kullanılarak bağlantı yapılacak.
Biraz arayalım, bit çözüm bulunur.

Aslında yapılacak işlem çok basit.
Makinenin içi açılmayacak (neredeyse)

Sadece aynı konnektörden (adaptörün üzerindeki) kullanılarak bağlantı yapılacak.
Biraz arayalım, bit çözüm bulunur.
Ustam, bir önceki mesajında bir alet göstermişsin pardon ben onu görmemiştim, bende fazlada duran bir akü var, bunu şarj edip o makineye bağlanan uçtan bağlanabilir mi? Akü resmini aşağıya ekledim, ben istanbul başakşehirdeyim, ücreti mukabili bunu benim için yapabilecek bir usta var mıdır acaba? bubilgiyi paylaşmak forum kurallarına uygunsa eğer (Akü üzerinde 70 ah yazıyor, baya çalıştırır herhalde ) WhatsApp Image 2026-04-29 at 18.40.43.webp

ustam bu arada linkteki youtube videosunun 1:06 dakikasında makinenin içi ve batarya yapısı görülüyor, faydası olur mu bilemedim paylaşmak istedim

https://www.youtube.com/watch?v=EegwErdDlfs

ustam bu arada linkteki youtube videosunun 1:06 dakikasında makinenin içi ve batarya yapısı görülüyor, faydası olur mu bilemedim paylaşmak istedim

https://www.youtube.com/watch?v=EegwErdDlfs
güzel insan, sizin paylaştığınız kurşun asit / sulu akü. videoyu dikkatli incelerseniz ve şarj aletine bakarsanız topu atan amcanın aküleri lityum akü. değişim yaparsam çalışır mı? evet çalışır. iki tane sıkıntımız var, sulu akü ne kadar dayanacak ve şarj aleti sulu aküye göre olmalı. kriterleri siz değerlendiriniz lütfen.

Forum istatistikleri

Konular
133,389
Kullanıcılar
459,262
Son üye
CCMM

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri