kontrolkalemi55
Üye
Ustam ilk aklıma gelen o tabi ama malesef kortun olduğu yere kablo çekmek imkansız, bir şekilde makineyi yerinden kıpırdatmadan orada şarj etmem lazım taşıyabileceğim bir şeylegüzel insan, zor bir soru ve kolay olabilecek alternatif çözümleri var. birincisi, korta kablo çekmek. ikinci iş o makineyi sökmeden hiç kimse bataryanın sökülebilir olduğunu söyleyemez. ve sökülebilir olsa bile kapak ve montaj sorunu olacaktır. sonuçta makinenin yanına kablo çekmek, orijinalliği bozmadan yapılabilecek en kolay çözüm görünüyor.
Ustam şuanda makineyi açtırıp kurcalatmadan en akıllıcası bu gibi duruyor, makine elektrik, amper vs özelliklerini biliyorsunuz, bana tavsiye edebileceğiniz hazır bir powerbank var mı satılan?@paskomya üstadın söylediği gibi çözüm daha mantıklı.
Aslında yapılacak "şey" bir Power Bank
Uygun amperde bir batarya ile, makinenin içinde olan aküyü şarj edebilirsiniz.
Bu Power Bank yine uygun bir cihazla şarj edilebilir.
Ve makinenin orjinalliği bozulmaz.
Yalnız, basit görünmesine rağmen, güvendiünüz bir ustaya götürmanizde fayda var.
Aslında yapılacak işlem çok basit.Ustam ilk aklıma gelen o tabi ama malesef kortun olduğu yere kablo çekmek imkansız, bir şekilde makineyi yerinden kıpırdatmadan orada şarj etmem lazım taşıyabileceğim bir şeyle
Ustam şuanda makineyi açtırıp kurcalatmadan en akıllıcası bu gibi duruyor, makine elektrik, amper vs özelliklerini biliyorsunuz, bana tavsiye edebileceğiniz hazır bir powerbank var mı satılan?
Ustam, bir önceki mesajında bir alet göstermişsin pardon ben onu görmemiştim, bende fazlada duran bir akü var, bunu şarj edip o makineye bağlanan uçtan bağlanabilir mi? Akü resmini aşağıya ekledim, ben istanbul başakşehirdeyim, ücreti mukabili bunu benim için yapabilecek bir usta var mıdır acaba? bubilgiyi paylaşmak forum kurallarına uygunsa eğer (Akü üzerinde 70 ah yazıyor, baya çalıştırır herhalde )Aslında yapılacak işlem çok basit.
Makinenin içi açılmayacak (neredeyse)
Sadece aynı konnektörden (adaptörün üzerindeki) kullanılarak bağlantı yapılacak.
Biraz arayalım, bit çözüm bulunur.
ustam bu arada linkteki youtube videosunun 1:06 dakikasında makinenin içi ve batarya yapısı görülüyor, faydası olur mu bilemedim paylaşmak istedimgüzel insan, zor bir soru ve kolay olabilecek alternatif çözümleri var. birincisi, korta kablo çekmek. ikinci iş o makineyi sökmeden hiç kimse bataryanın sökülebilir olduğunu söyleyemez. ve sökülebilir olsa bile kapak ve montaj sorunu olacaktır. sonuçta makinenin yanına kablo çekmek, orijinalliği bozmadan yapılabilecek en kolay çözüm görünüyor.
güzel insan, sizin paylaştığınız kurşun asit / sulu akü. videoyu dikkatli incelerseniz ve şarj aletine bakarsanız topu atan amcanın aküleri lityum akü. değişim yaparsam çalışır mı? evet çalışır. iki tane sıkıntımız var, sulu akü ne kadar dayanacak ve şarj aleti sulu aküye göre olmalı. kriterleri siz değerlendiriniz lütfen.ustam bu arada linkteki youtube videosunun 1:06 dakikasında makinenin içi ve batarya yapısı görülüyor, faydası olur mu bilemedim paylaşmak istedim
https://www.youtube.com/watch?v=EegwErdDlfs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?