Termik baglantisi problemi

sadoazb

Üye
arkadaslar kontaktorun bobin beslemesini 97-98 no kontaktan yapiyorum.
ama motor ates gibi oluyor termik yaniyor ama gene termik atmiyor neyi yanlis yapiyorum acaba
saygilar.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    93.1 KB · Görüntüleme: 21
Sadık abi,

97 ve 98 nolu uçlar NO uçları. Bu uçlar termik attığında kontak verir ve alarm ucu olarak ister bir ışık yaktırın ister bir plc de kullanın.

95 ve 96 NC uçlarını kullanmalısınız. Ne zaman akım değeri aştı kapalı kontak açarak kontaktörü ve sistemi durduracak.

Bağlantınız baştan hatalı.

Son düzenleme:
Termık rölede 95/96 nolu kontaklar; NC/ normalde kapalı, 97/98 nplu kontaklar, normalde acık kontaklardır. Senın 97/98 no lar bır sekılde kapanmış, Yanı, konum değiştirmiş. Termık röle zaten açık durumda, yanı devreyi kesmiş.
Mavi renklı reset dugmesıne bas, 95/96 kapalı, 97/98 acık konuma gelmeli, Değişmiyorsa, röle arızalı yenilemen gerek.
Röle, bir şekılde aşırı akımdan açmış ..
Motor ısındıgı halde artık onun için açmıyor, sende yanmasını beklıyorsun..

Son düzenleme:
Aslında üstünde konum değişimi için bir bayrak 🚩 gözüküyor. Atık ya da kurulu olduğu anlaşışabilir. T yazısı herhalde attım ben arkadaş demek.Ya da atık kaldım.
Normal Konum :
Screenshot_20241203-201147.png

Son düzenleme:
97-98 normaly open yani termik kurulu değil (off) iken açık kontak diye biliyorum.Yani bağlantı doğru.
97-98 normaly open yani termik kurulu değil (off) iken açık kontak diye biliyorum.Yani bağlantı doğru.Motorun ısınması aşırı akımdan kaynaklı olmayabilir.

Forum istatistikleri

Konular
129,937
Kullanıcılar
452,853
Son üye
eraykaraz

Yeni konular

Geri