test cihazı

eksper

Üye
merhaba arkadaşlar, 10v ile 100 v arasında ölçüm yapan bir test cihazımız var. benim sormak istedğim 100volttan düşük degerler dc oluyor peki tam 100 v degerde alternatif akım ölçebilirmiyiz.şimdiden cok teşekkür ederim.saygılarımla..

100 volttan düşük değerler neden dc olsun ki?

valla ben 20 volt ac görmedim yanlışım varsa ögrenelim.inş olucaz eksper digital tech.

eksper.Mesela evlerimizdeki ziller genelde 12 veya 24 volt ac dir.
Şöyle diyelim o zaman.Forumda bunlar varsa yönetici arkadaşlar kusura bakmasınlar.
iki tip akımımız var.
birincisi AC yani alternatif:
zamana göre yönü ve şiddeti değişen akımdır.
ikincisi DC yani doğru akım:
zamana göre yönü ve şiddeti sabit olan akımdır.
ev ve iş yerlerine gerilim ac şeklinde gelir ve kabaca 220 volt gelir
biz bunu trafo ile düşürürüz kullanılacağı yere göre.Yani daha düşük gerilim gerekirse.
Daha sonra eğer dc gerilim ile çalışan cihazımız varsa(ki Elektronik cihazlar dc ile çalışır,ac ile beslesen bile içinde doğrultulur yani dc ye çevrilir)bunu doğrulturuz.
Doğrultma işi için diyot denilen elektronik kompanentlerle yaparız
bu durumda istediğin voltta ac gerilim olabileceği gibi,istediğin voltta dc gerilim de olur
test cihazınız nedir nasıldır bilmem de,eğer gerilim ölçecekseniz,ac ve dc diye seçenek anahtarı olmalı.Eğer test cihazı dediğiniz şeyi biraz anlatırsanız belki bir bilen çıkar

arkadaşım şaka mı yapıyorsun? evet galiba yapmıyorsun bak normal şehir şebekesinde 220 volt vardır.transformatörler bunu 1 2 3 4 5 6dan 100 e kadar çıkarır.bu sarım sayılarıyla orantılıdır.bu trafoların çıkışları ac dir(alternatif ).bunlar diyot tristör gibi yarı iletkenlerle dc ye çevrilir.aramıza hoş geldin.

bencede şaka yapmıyor.eksber arkadaşım kullandığımız bütün enerji ac olarak üretilip gerekli durumlarda dc çevrilip kullanılıyor 2 volt luk ac elektrikle çalışan bir cihazımız varsa ki vardır bunu besleyen enerjiyi ölçecek bir ölçü aleti de mutlaka vardır. Senin elinde bulunan test cihazı sadece 10/100 volt dc ölçüyorsa 100 volt ac ölçemezsin

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. eksiğimi sizlerin sayesinde gideriyorum allah razı olsun.Cihaz bu.Cihazın sağ tarafındaki bölge input dc yi ölçüyor 24 vluk aküyü ölçüdğümde doğruluk payını gösteriyor. Diğer cihazlara referans olarak kullanılıyor.sol tarafta output cıkış yeri ama onun daha nerede kullandığını çözemedim..

Selam,
sol taraftaki çıkıştan kastın,iki tane yanyana küçük deliği olan ve T/C CJT yazan yerse ,termocouple ve Cold Junction Compensated giriş çıkışıdır.PT1000 ve 11 tip termocouple bağlanabilir.
Bu cihaza aslında test cihazından çok kalibratör demek daha doğrudur.Çok düşük toleranslarda,gerilim,akım ve basınç alentlerinin kalibrasyonunu kontrol eder.Gerilim çıkışları ise ölçü aletlerini kalibre etmekte kullanılır.
Mesela bir DC voltmetre kalibrasyon testi yapacaksınız,örneğin 12 volt DC gerilim uygulayıp test edeceksiniz.Verdiğiniz gerilim acaba gerçekten 12 volt mu?İşte bu endişeyi duymamak için böyle kalibrasyon cihazları kullanılır ve bu cihazlar sağlamsa verdiği gerilimler gerçekten ayarladığınız gerilimlerdir.

Çok sağolasın. peki output (gerilim cıkışı demişsin ) ölçü aletine nasıl entegre edicez peki.referans cihazı üzerinden nasıl kurucaz .acaba direk referans cihazının cıkışını direk ölçü aletinemi bağlıyacagız daha sonra referans cihazından ayarlama yapıp ölçü aletindeki sonuçla referans aldğımız cihazı karşılaştıracakmıyız.?doğrumu?.şimdiden çok teşekkür ederim.mustafa senin sayende esper olucaz..

Anladığım kadarıyla öyle .çıkışı atıyorum 12vdc olarak ayarlayacaksınız.Ölçü aletini de 12 v dc ölçecek pozisyona ayarlayacaksınız.Ölçü aletini çıkışa tutacaksınız.ölçü aleti 12 volt diyorsa ölçü aleti kalibrasyonu uygun diyeceksiniz.Yanlış hatırlamıyorsam toleransınız + - %5 ti?ya da her neyse .Tolerans sınırları içerisindeyseniz.okey diyeceksiniz.Tolerans sınırları dışındaysa rüşvet alacaksınız tabii işin şakası bu.Değilse kalibrasyon yapan bir firmaya(yani siz yapmıyorsunuz) gönderilecek ve kalibrasyonu yapılıp yeniden test edilecek.
Bu arada ingilizceniz nasıl?Ve mesleğiniz(yani uzmanlık alanınız ) nedir?İngilizceniz ve Elektronik konusunda teknik bilginiz iyiyse:
http://www.martelcalibrators.com/pdf/3001_lab_calibrator.pdf
bu siteyi ziyaret etmenizi öneririm.
İyi çalışmalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…