Merhaba;
Tia portal ile şöyle bir sistem tasarlamayı düşünüyorum. 5 adet havuz var ve bu havuzları besleyen 1 adet pompa var. Bu pompadan her havuza ayrı boru tesisatı çekilecek ve her borunun kendine ait bir vanası olacak. Hangi havuzda su biterse pompa devreye girecek ve ilgili vana ile o havuzu dolduracak. buraya kadar sıkıntı yok ancak; 2 veya daha fazla havuz peş peşe biterse pompa ilk biteni doldurduğu için diğer havuzlar sıraya girecek ilk biten dolduğu zaman 2. biten havuzu sonra 3. biten havuzu dolduracak. yani havuzları bitiş sırasına göre dolduracak.
Sorum şu şekilde bu su isteyen havuzları (inputları) sırası ile nasıl hafızaya alabilirim ve alınan hafızadan tekrar sırası ile nasıl okuyarak işlem başlatabilirim.
işlem sırasını söyleyebilecek arkadaş var mı?
Fifo ve lifo yu araştırdım ancak nasıl kullanılacağı ile ilgili türkçe yeterli kaynak bulamadım. Data blok ile arasındaki ilişki nerden okur neye göre değerlendirme yapar vs.
plc den tarih saat okuyabiliyorsun. havuzdaki suyun bitmesini hangi bit ile anlıyorsan (seviye sensörü ile analog olarakta okuyabilirsin ) o bit ile tarih saati bit taga at daha sonra zamanı karşılaştır. küçük olan zamanın havuzuna doldur komutu ver. biraz karışık yazmış olabilirim ama kilit nokta tarih saat kullanımı gibi duruyor.
plc den tarih saat okuyabiliyorsun. havuzdaki suyun bitmesini hangi bit ile anlıyorsan (seviye sensörü ile analog olarakta okuyabilirsin ) o bit ile tarih saati bit taga at daha sonra zamanı karşılaştır. küçük olan zamanın havuzuna doldur komutu ver. biraz karışık yazmış olabilirim ama kilit nokta tarih saat kullanımı gibi duruyor.