Negatif kenar tetikleme rölesi sorunu yaşıyorum.Pozitif tetikleme gibi çalışıyor. Sinyali aktif ettiğim anda komut aktif hale geliyor. Simülasyonda oluyor bu anlattıklarım. PLCde denemedim. Kenar tetikleme ile ilgili bütün komutlar çalışıyor. ama negatif rölesi çalışmıyor. böyle bişey ile karşılaşan var mı?
Fiziksel uygulamada böyle bir hata almayacağınızdan eminim. Simülasyonlara güven oranı %35 lerde tutalım. Geri kalan kocaman bir hata payı sahası ne yazıkki.
Evet similasyona güven oranı düşük ve haklısınızda ama ben tia 13 ile s71200 de şöyle bir sorun yaşadım.
ADD(int) komutunun IN lerine değişkenler yazdım, değişkenler 0 dan faklı olmasına rağmen çıkış sıfırdı.
basit yani 4+2=6 yapamadı komut. komutun çıkışının başka biryerden sıfırlanma ihtimalide yoktu. daha sonra cpu yu restart yapınca düzeldi. sanırım bunlarda hala sistem hataları var. normal çalışma bunu yapıyosa similasyon neler yapmaz
ADD komutunda sayısal değeri atadığın word adresinin alanında PLC içerisinde başka amaçla kullanılmış bitler varsa bu şekilde sıkıntılar yaşanabilir.CPU yu restart yapıncada düzelir.Başıma gelmişti.