Tia portal...

ozay34

Üye
Katılım
22 Ara 2010
Mesajlar
179
Puanları
6
Yaş
42
Negatif kenar tetikleme rölesi sorunu yaşıyorum.Pozitif tetikleme gibi çalışıyor. Sinyali aktif ettiğim anda komut aktif hale geliyor. Simülasyonda oluyor bu anlattıklarım. PLCde denemedim. Kenar tetikleme ile ilgili bütün komutlar çalışıyor. ama negatif rölesi çalışmıyor. böyle bişey ile karşılaşan var mı?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Fiziksel uygulamada böyle bir hata almayacağınızdan eminim. Simülasyonlara güven oranı %35 lerde tutalım. Geri kalan kocaman bir hata payı sahası ne yazıkki.
 
Simülasyona güvenme..Normal uygulamada böle bir şeyle karşılaşmasın.
 
Evet similasyona güven oranı düşük ve haklısınızda ama ben tia 13 ile s71200 de şöyle bir sorun yaşadım.
ADD(int) komutunun IN lerine değişkenler yazdım, değişkenler 0 dan faklı olmasına rağmen çıkış sıfırdı.
basit yani 4+2=6 yapamadı komut. komutun çıkışının başka biryerden sıfırlanma ihtimalide yoktu. daha sonra cpu yu restart yapınca düzeldi. sanırım bunlarda hala sistem hataları var. normal çalışma bunu yapıyosa similasyon neler yapmaz :)
 
ADD komutunda sayısal değeri atadığın word adresinin alanında PLC içerisinde başka amaçla kullanılmış bitler varsa bu şekilde sıkıntılar yaşanabilir.CPU yu restart yapıncada düzelir.Başıma gelmişti.
 
haklısınız ama baska yerde kullanmadığımdan eminim bana sistem hatası gibi geldi birdahada yapmadı zaten.
 
Teşekkürler verdiğiniz cevaplar için. PLC de denediğimde aynı hatayı vermedi zaten. Dediğiniz gibi simülatörden kaynaklanıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,843
Mesajlar
920,921
Kullanıcılar
450,940
Son üye
ranakaraca05

Yeni konular

Geri
Üst