Daha önce senin konunu takip ettim ve saygı duyulası bir projen olduğunu düşünüyorum. Seninde belirttiğin gibi proje süresi biraz bütçeyle alakalı.Şirketinizde elektroniğe ve yazılıma çok hakim kişiler yoksa yukardaki seçeneklerden hiçbirine bulaşmayın. Ticari bir proje düşünüyorsanız, bu kişilerin sattığınız ürünlerin arkasından kurulum, servis ve teknik destek gibi işler için sürekli lazım olacağını unutmayın.
Her ne kadar açık kaynakta olsalar, yazdığınız değişiklikleri yapmaya veya ilerde olabilecek "yaa şu da olsun", ya da müşteri, şu olursa satın alacağız dediğinde bunları yapabilecek durumda olmanız lazım. Elektronik ve yazılımsal manada.
Kendi devrenizi kendiniz çizip yapabilecek/yaptırabilecek bir durumunuz yoksa, bu konuların tamamından sorumlu olabilecek bir firmayla anlaşın, ya da hazır cnc kontrolör ürünler satılıyor onu alın. Avrupa menşeili olanlar gayet kaliteli ve pahalı iken, çin olanlar gayet iş görür ve ucuz, amatör bir giriş için.
Not: //İmalatcı Elektronikçi, profesyonel yazılımcı (ben) ve 30 yıllık mekanik ustamız olmasına rağmen, çeşitli sebeplerden ötürü 2 yıldır biz kendi ticari makinamızı bitiremiyoruz.
Kolay gelsin.
İkiside yok sadece bilgi tecrübe ve bakış açılarımızı paylaştık iyi oldu. Ben dediğim gibi @mashadow un yaptığı işe saygı duyuyorum. Onu yermek haddime değil. Ben kendi bakış açımı sundum aman yanlış anlaşılmasın.ilkmektep mezunu olmak ne kötü yav, kavgamı ediyorlar, işbirliğimi henüz anlayamadım.
Bu yazıyı okuyunca benimde aklıma ilk o geldi.Bu arkadaş isterseniz size özel yazılımda yapabilir istediğiniz özellikte kendisi zaten bu iş üstüne çalışıyor ve amacı Türk malı bir cnc kontrol programı çıkarmak hem siz kazanırsınız hem ülkemiz!@mashadow abüü bak bi buraya, birbirinize sponsor olun herkes sebeplensin.
Bu yazının bir bölümünü aldım ama bu yazının tamamında yaşanmış tecrübeler var.Bizim proje hakkındaki güzel düşünceleriniz için teşekkürler.
Yukarıdaki ifadenizde iki yanlışlık var;
1- Mekanik kabiliyetleri olan bir firmaya yazılımı da el atmalarını yanlış buluyorsun ancak bence bu düşüncen yanlış. Bugün endüstriyel makinalar hakkında konuşuyorsak, ve siz işin yazılım ve Elektronik tarafını kendiniz yapamıyorsanız, başka bir firmaya özel olarak yaptırıyorsanız ya da hazır alıyorsanız
- a) Kardan zarar ediyorsunuz.
- b) Paranın önemli bir kısmını yabancı menşeili firmalara veriyorsunuz (Kflop vb)
- c) Elektronik ve yazılımı başka bir firmaya yaptırayım derken dolandırıcılarla karşı karşıya kalıp paranızı riske atıyorsunuz
- d) Ülkenin %95 kopya-makina üreticisi gibi, aslında hammallıktan başka birşey yapmıyorsunuz.
- e) Mekanik kısmı iyi kötü herkes yapabiliyor, sektörde kimse sen makinanda THK ray araba kullanıyorsun, sen hakkaten bu fazladan 50.000tlyi hakediyorsun da demediğine göre, yani herkes işim olsun, ucuza olsun dediğine göre, kalite de fiyattan sonra 2inci önemli kriter olduğuna göre;
- f) Minimum zorlanma ile, herşeyi en basit şekilde yaparım düşüncesiyle, parayı vereyim hazırını alayım mantığıyla yeni birşey değil, özel birşey hiç değil, sadece pahalı parçaları toplayıp birleştirmiş oluyorsunuz. Bunun zirvesi baykaldır bu ülkede, eğer bütçeniz sonsuzsa, doğru yoldasınız =).
Sizde bu konuda oldukça tecrübe kazanmışsınız ama @mashadow makineyi kendi yaparken hem kontrol kartını hemde yazılımını birlikte yapmaya çalışıyor.Bahsettiği yola çıkarken 30 bin tl devamında 150 bin tl çıkma nedeni de bu!Yazılım yaparken küçük düşünmemek ve o yazılım her durumu kontrol edebilmesi için bu forumda yaptıkları makinenin görseli de var konuyu takip edenler linki atarsa sizde konuları ve makineyi inceleyebilirsiniz.Ben bugüne kadar 4 adet başarısız girişimde bulundum. Bunun sebebi herşeyi ben yapayım mantığıyla hareket etmemden kaynaklandı. TÜM PASTAYA SAHİP ÇIKIP BİR LOKMA BİLE YUTAMAMAK. Senin nezlinde tüm bu mesajı okuyacak girişimcilerin kulağına küpe olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?