Toprağa Bakır Çubuk ile Nötr Bağlama

oksitlenme yaşlanma çürüme vs.hatta ıslak toprakla kuru toprak arasında bile fark var.toprağın cinsi bile önem arz ediyor.taşlı çakıllı gibi.bunların hepsi senin sistemine olumlu ve olumsuz etki edecektir.

sayın veysel28 benim cevaplamana luzüm kalmamış. Cevabı vermişsin. Bu tür arızalara tanık olmuş arkadaşlar var. Mesela yeni bir binada nötr yerine topragı bağlamışlar. Evde herşey 3 seneye kadar normal. Fakat 3 seneden sonra topraklama hem özelliğini yitirmiş hem de nötr görevini göremeyecek hale gelmiş. Hem nötr hattı doğru bağlanıldı hem de yeni bir topraklama hattı çekildi slm.
 
ilginize teşekürler. bir de şunu sorayım. topraklama tesisatının bu şekilde yıpranması (3 yıllık süreçte) orada kullanılan cihazlara da bağlı değil midir? mantık olarak nötrden akım akmaması halinde orada nötr e bağlanan topraklama tesisatının en az toprak hattına bağlanan topraklama tesisatı kadar uzun süre gitmesi gereklidir. bu da benim bildiğim 20-30 yıl gibi bir süredir. demek istediğim bu sürenin 3 yıla kadar düşmesi orada nötr hattından akım geçtiğinin de bir göstergesi değil midir?
 
ilginize teşekürler. Bir de şunu sorayım. Topraklama tesisatının bu şekilde yıpranması (3 yıllık süreçte) orada kullanılan cihazlara da bağlı değil midir? Mantık olarak nötrden akım akmaması halinde orada nötr e bağlanan topraklama tesisatının en az toprak hattına bağlanan topraklama tesisatı kadar uzun süre gitmesi gereklidir. Bu da benim bildiğim 20-30 yıl gibi bir süredir. Demek istediğim bu sürenin 3 yıla kadar düşmesi orada nötr hattından akım geçtiğinin de bir göstergesi değil midir?

süre kullanılan cihazlarla ilgilidir. Doğru. Normal topraklama uzun gider tabi ki burda da çeşitli etkenler var. Faz nötr üzerinden devresini tamamalar. Burda nötr yerine toprak bağlandıgı için faz toprak üzerinden devresini tamamlıyo. Böylelikle topraklama zamanla gücünü yitirp nötr görevini yerine getiremiyo...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,842
Mesajlar
930,693
Kullanıcılar
452,685
Son üye
rahmandogan

Yeni konular

Geri
Üst