topraklama değeri salınıyor

Peki tarfo enerjiliyken yapılırsa bu gerçek değeri ne kadar değiştiribilir?
Malesef trafoyu durdurma şansımızda çok düşük olduğundan dolayı mecburen ölçüm yaptık ve değerler değişiyordu
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Peki tarfo enerjiliyken yapılırsa bu gerçek değeri ne kadar değiştiribilir?
Malesef trafoyu durdurma şansımızda çok düşük olduğundan dolayı mecburen ölçüm yaptık ve değerler değişiyordu

Bir işlem yanlış ise o ne derece yanlıştır acabayı tartışmak ne derece doğrudur ! Gerilim altındaki bir nokta üzerinden topraklama ölçümü yapılmaz. İşin birde risk kısmı var, ölçüm esnasında (arıza)kısadevre durumunu ve işletme topraklaması üzerinden akacak akımı düşünün.
İşletme topraklaması ölçülürken bırakın trafonun enerjili olmasını nötr ile irtibatıda kesilmelidir çünkü nötr ucu faz sargılarına giden bir uçtur ölçümün hatalı yapılmasına neden olur.
İşletme topraklaması ölçümü yapılırken işlem sırası;
1-Trafo enerjisi kesilir.
2-İşletme topraklaması bağlandığı noktadan sökülür.
3-sökülen uçtan ölçüm yapılır.
 
Son düzenleme:
Eğer 2 adet trafomuz varsa ve trafoların işletme topraklamalarının birleştirildiğini düşünelim. Trafonun birinin enerjisi kesik iken diğeri enerjili olsun. Biz birinin işletme topraklamasını ölçerken ölçümümüz diğer çalışan trafodan da etkilenmiş olmuyormu?
elktrmn arkadaşımızın sorunu megerden kaynaklandığı tespit edildi.ama bahsettğim sebepden dolayı da dalgalanma olmaz mı?
 
Son düzenleme:
Toprak Direnci testi yaperken değerler sabit kalmıyorsa ya cihaz kalibrasyonu bozuk yada ölçtüünüz noktadaki toprakta çok parazit var ve cihazınız bu parazitleri elimine edemiyor buda sağlıklı ölçüm yapmanızı engelliyor bu durumda ya kazıkların yerlerini değiştireceksiniz farklı bir bölgeye koyacaksınız yada cihazı.
Mevag
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,063
Mesajlar
922,943
Kullanıcılar
451,340
Son üye
enesarnms

Yeni konular

Geri
Üst