topraklama kazığı

Sorun nedir tam olarak?
Sorun topraklama kazıklarını yere çakmak ise kırıcı kullanacaksın... Bu yol yapımında kullanılanlardan...
Sorun direncin azalmaması ise GEM tozu kullan...
mesut arkadasıma katıılyıorum.ayrıca taslık olduğundan zemın buyuk ıhtımal topraklam dırencınıde tutturamayacaksın bunun ıcın de gem tozu kulllanman gerekir.ayrıca topraklama dırencını ttuttramazsan zaten enerjı vermezler tedaş tarafından.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
yardımcı olan bütün arkadaşlara teşekkürler.ben 70 cm lik matkap ucu yaptırdım 80cm yada 1 m çukur kazdıktan sonra matkapla deliyorum ve öyle çakıyorum.yaptığım yerler var fakat her yerde olmuyor.1m ve 1,5 m lik iki tane daha uç yaptırıp oyle denemeye devam edicem.ya ben 3m lik çakıcam çoğu yerde yada beni çakıcaklar :D
 
taşlık mı : topraklama kesinlikle tutmaz ( tutmaz dediğim 2-3 ohm luk değerleri kast ediyorum)

Kesinlikle Kırıcılı kepçe kiralamanız Gerekiyor öyle hilti ile el kırıcısı ile kompresörle olacak iş değil. büyük sayılabilecek bir bölgeyi taştan arındırmanız ve toprak Direnci Düşürücü Katkılar Kullanmanız Gerekiyor Yada Kömür + Kırmızı Toprak Karışımı Kullanacaksınız.

bildiğim kadarıyla Kazık Çakıyorsanız Topraklama Kazığının ( ya 70 cm yada 50 cm idi tam hatırlamıyorum) üst ucu sıfır kottan 70 cm aşağıda olacak şekilde dik bir şekilde gömülmeli ve Koruma Topraklaması ise kazığın uzunluğun 2 katı olacak şekilde uzağa işletme topraklaması ise 8 ile 20 metre arasında uzağa gömülmelidir ayrıca iki farklı topraklama arasında en az 20 metre mesafeyi korumak gerekiyor
 

Forum istatistikleri

Konular
129,050
Mesajlar
922,856
Kullanıcılar
451,321
Son üye
mehmet emin sözen

Yeni konular

Geri
Üst