Topraklama olmayan prize toprak hattı çekmek


Sizin yazınızdaki topraklama iyi çalışıyorsa teknik olarak şu demek: Kat şalteri 40 Amper C tipi Sigorta ise 40*10=400 Amper R=50V(TTde izin verilen maksimum dokunma gerilimi)/400=0,125 ohm yapar. Hele nemli yerde 2 katı daha az(Maksimum gerilim 25 Volttan dolayı).Yani sigortanın açması için (0,4 saniye maks.) 0,125 ohmun altında topraklama kablosunda direnç görmeniz lazım. Eğer yoksa zaten sizin üzerinizden akacak demektir. İşte bu yüzden KAKR icat edildi. Tam da bu yüzden bu direnç değerini tutturamadığımızdan bağlamasanda farketmezdiyorum çünkü seni korumayacak bu direç değerinin altında bir topraklamanız yoksa. O yüzden KAKR şart. Yani yapacaksan tam yap KAKR kullan yoksa zaten diğer yaptığın seni korumayacak.
 
Topraklama yapıyorsun çok güzel kaçak akım bağla devreye ama tesisatında kaçak akım yok topraklama yaptın ve prizlere toprak çektin.Bir kaçak akım olursa topraklaman iyi çalışıyorsa kaçak akım toprağa akacak ve hayat kurtaracaktır.Bunu demek istedim.Yanlış mı?
 
1 saat olmuş en son yorumu yaptığımdan beri ve bu saatten beri resmi gazetede ki 21.08.2001 tarih ve 24500 sayılı topraklama kanunu okuyorum bir 15 dakika yemek molası verdim ve hala bitmedi kanun.2001 yılında çıkan bu kanuna göre yapılan bütün binalarda temel topraklaması kullanılması gerekiyormuş o kadar çok madde ve açıklama var ki topraklama başlı başına bir bilim adeta
 

Kısmen doğru kısmen de hayat karartır şekilde yanlış. Daha öncede söylediğim gibi topraklama iyi çalışıyorsa diye bir tabir yok, hesap var. Eğer hesap kurtarıyorsa çalışır, kurtarmıyorsa ÖLDÜRÜR! Yani yanlışınız burda. Sizin deyiminizle topraklama iyi çalışmıyorsa insan öldürürsünüz işte bu yüzden KAKR ŞART. Okuduğunuz 3. sayfa haberlerinde insan ölümleri bu yüzden oluyor. Aman diyim TT sistemde KAKR mutlaka kullanın, direklemeyin ve eski tesisata ne maliyetle olursa olsun kırıp taktırın. Sonuçta çocuğunuzun hayatından daha kıymetli olamaz değil mi?
 
Arkadaşım merhaba
bizim ülkemizde, bazı elektrikçi arkadaşlar elektrik tesisatında renk kodlarına önem vermezler.o nedenledir ki bu ülkede ki her tesisatta gördüğün sarı yeşil kabloyu topraklama zannetme .ehil bir tesisatçı arkadaşa incelet ve toprakalama hattını çektir.
not:şu hususu unutma, topraklama tesisatı ömürlük bir tesisat olmadığı için mutlaka topraklama ölçüm cihazı ile ölçüm yapılmalıdır.
kolay gelsin
 

Anlatamıyorum galiba? Topraklama kablosu çekmek demek hayat kurtaracak değildir! Rengi mengi ne olursa olsun. Bırakın renginden bahsetmeyi işlevine bakın. Kaçak Akım Şalteri olmadığı müdddetçe anlamı yoktur! Eksik bilgi vermeyin arkadaşlar. Ondan sonra topraklama kablosu vardı hayret bu adam niye ölmüş dersiniz. Topraklama Yöntemleri hayat kurtarabilecek en önemli şeydir ve insan ölümlerinin çoğu bu yüzden olur. Lütfen bir önceki ve iki önceki yazımı okuyunuz. Anlyamadıysanız bana soru sorabilirsiniz.
 
@mehmet dikici ustamız çok güzel bir cevap vermiş yanlış olan ne?
 
@mehmet dikici ustamız çok güzel bir cevap vermiş yanlış olan ne?

Daha önce şöyle bir cevap yazdım. Daha nasıl anlatayım bilemiyorum.

Kat şalteri 40 Amper C tipi Sigorta ise 40*10=400 Amper R=50V(TTde izin verilen maksimum dokunma gerilimi)/400=0,125 ohm yapar. Hele nemli yerde 2 katı daha az(Maksimum gerilim 25 Volttan dolayı).Yani sigortanın açması için (0,4 saniye maks.) 0,125 ohmun altında topraklama kablosunda direnç görmeniz lazım. Eğer yoksa zaten sizin üzerinizden akacak demektir. İşte bu yüzden KAKR icat edildi. Tam da bu yüzden bu direnç değerini tutturamadığımızdan bağlamasanda farketmezdiyorum çünkü seni korumayacak bu direç değerinin altında bir topraklamanız yoksa. O yüzden KAKR şart. Yani yapacaksan tam yap KAKR kullan yoksa zaten diğer yaptığın seni korumayacak.
 
@mehmet dikici ustamız da demiş ki yazısında:elektrikçi çağır topraklama denen sistem sürekli takip edilmeli topraklama ölçüm cihazıyla sürekli olarak kontrol ettir demiş yani en doğrusunu ve en güzeli söylemiş.Biz bazen insanlara tavsiye verirken mehmet ustanın dediğini atlıyoruz.Topraklama her zaman sağlıklı çalışmaz bugün sağlıklı çalışan topraklama toprağın nemi azaldığında toprak yapısından dolayı çalışmaya bilir ve sürekli olarak kontrol edilmelidir.Hatta sanayii kuruluşlarında yetkili mühendisler tarafından topraklama raporlarıda hazırlanır bazı dönemlerde eğer bir problem varsa problem düzeltilir emo da bu konuyla ilgili yazılar da mevcut!Ama ev tesisatlarında bu raporlama Elektrik verirken bile istenmiyor aslında bu raporların evler içinde hazırlanması ve belirli periyotlarla bu raporların tekrarlanması çok faydalı olur mesela DASK heryıl yenileniyor bu DASK yapılırken bu raporda istense çok iyi olur ki elektrik kaçaklarından evlerde ölümlü kaza minumum a iner.
 

Aksini iddia eden kim??
Tuttun elinle rst fazindan birini.topraklaman 0,1 ohm olsa ne yazar 100 ohm olsa ne yazar..her turlu carpilirsin..kacak akim rolesinin onemini arkadaslarimiz gayet iyi biliyorlar zaten.ortada anlasilmayan bir durum yok.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…