topraklama sorunu

Yok. Sağlıklı bir tesisat için mutfaklarda yüksek akım çeken cihazlara (elektrikli ocak, fırın, mikrodalga, kahve makinası, elektrikli ısıtıcı) ayrı ayrı linyeler, genel amaçlı prizlere ayrı linye, aydnlatmaya ayrı linye çekmek gerekir.

Zaten diğer türlü, çok fazla yükün aynı kabloya bağlandığı evlerde, kablo ucunda nötr de gerilim nomalden yüksek olarak görünür. Ama dediğim gibi sizdeki 77V olayı bu nedenden değil sanırım çünkü çok yüksek, izolasyon problemi olarak görünüyor. Ayrıca 77V insan hayatı için de tehlikelidir.

keşke öyle olsa ama benim gördüğüm hiç yerde böyle yapılmıyor neyse teşekkür ederim tek tek cihazları prizden çekerek bir denem yapıcam bakalım sorunu çözebilecekmiyim.

yeri gelmişken bende birşey sorayım. bay_elk' inde belirttiği gibi birçok evde uygun şekilde yapılmıyor. Hadi eski binaları anlayabilirim ama benim şu an oturduğum ev yeni 3 yıllık bina ve bütün daire 4 Sigorta ile beslenmiş aydınlatma linyesi priz linyesi hak getire. bir kaç ay önce bir sorun oldu. el atmak zorunda kaldım şu durumu gördüm

1. sigorta (25A): mutfak, salon, banyo
2. sigorta (16A): oda, antre
3. sigorta (16A): oda
4. sigorta (16A): oda

Günümüzde istanbulun göbeğinde hala yapı denetimciler evlere bakmadan mı onay veriyor acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…